JAV Ekonominės plėtros valdyba su virusais kovojo, fiziškai naikindama kompiuterius  (5)

Vienoje iš JAV vyriausybinių agentūrų (jei tiksliau – Ekonominės plėtros valdyboje) intensyviai kovojama su virusais, Trojos arkliais ir kitokiais kompiuteriniais kenkėjais. Ir kovoja labai nuoširdžiai, kadangi tam išleista jau daugiau nei 2 mln. JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Vidinio saugumo ministerija informavo pavaldžią Ekonominės plėtros valdybą, kad šios tinkle netvarka: jame pilna kenkėjų. Visa tai įvyko dar 2011 metų gruodžio mėnesį. Ką gi padarė informuotos institucijos tinklo administratoriai? Jie izoliavo tarnybos kompiuterius nuo kitų vyriausybinių tinklų, darbuotojams atjungė el. paštą, pasamdė saugumo specialistus…

Kiek vėliau buvo pereita prie pagrindinio veiksmų plano punkto – visos „geležies“, esančios valdybos patalpose, sunaikinimo, t.y. visi kompiuteriai, web kameros, pelės ir t.t. – viskas, kas buvo bent kažkiek susiję su asmeniniais kompiuteriais. Tokiu būdu, buvo sunaikinta įrangos už maždaug 170 000 JAV dolerių.

Iki 2012 metų rugpjūčio mėnesio valdyba išnaudojo visas lėšas, kurios buvo skirtos šiai beprotybei. Jokių „kovinių kirminų“ arba ypač baisių šnipinėjimo programų asmeniniuose kompiuteriuose neaptikta: paprasti kenkėjai, nieko ypatingai baisaus. O štai „valymo operacijoms“ skirtos išlaidos viršijo įspūdingus 2,75 mln. JAV dolerių – pusė viso Ekonominės plėtros valdybos biudžeto.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)