Qualcomm pareiškė, jog dabartinės baterijos stabdo techninį progresą  (2)

Išmaniųjų telefonų segmente šiuo metu galima matyti keletą skirtingų vystymosi krypčių. Iš vienos pusės, komponentų energijos suvartojimo lygis auga: atsiranda vis didesni ekranai, galingesni procesoriai, modemai mokosi dirbti daug spartesniuose mobiliojo ryšio tinkluose. Iš kitos pusės, vartotojui norisi turėti įrenginį, kurio baterijos užtektų ilgiau nei porai dienų, tačiau tuo pačiu metu norima įrenginio su plonu korpusu, o jame baterija negali užimti daug vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Qualcomm padaliniui Azijoje vadovaujantis John Stefanac, portalo CNet teigimu, šią problemą pagarsino Tailando sostinėje Bankoke vykusiame HTC renginyje. Be radikalių pokyčių akumuliatorių gamybos srityje mobilių įrenginių progresas ateityje gali labai smarkiai sulėtėti. Industrija jau remiasi į technologinį barjerą, tad su baterijomis kažką reikia daryti jau dabar. Daugelis vartotojų į kelionę priversti imti ne tik įkroviklius, tačiau ir papildomas baterijas, kad kelyje neliktų be ryšio.

Ir nors šioje srityje Qualcomm baterijų gamintojams negali nieko pasiūlyti, kompanija tvirtina, jog mobilių įrenginių darbo bevieliuose tinkluose optimizavimas leidžia sutaupyti iki 25-30% baterijos resurso. Tinklo įrangos optimizavimas suteikia galimybę sumažinti neproduktyvią mobilaus įrenginio veiklą ramybės metu. Qualcomm atstovo teigimu, vartotojams nerūpi optimizavimo proceso subtilumai. Svarbiausia, kad mobilus įrenginys išliktų ryšio zonoje ir eikvotų kuo mažiau energijos. Dabar Qualcomm šiuo klausimu aktyviai kalbasi su mobiliojo ryšio operatoriais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (2)