„Microsoft“ finansiniai rezultatai nėra blogi, bet net 900 mln. dolerių paaukota „Surface RT“  (0)

Šią savaitę daugelis kompanijų pranešė apie savo finansinius rezultatus, tačiau į akis krenta tik svarbiausi. Vienas iš šių yra programinės įrangos gigantas „Microsoft“, kuris pranešė savo 2013 fiskalinių metų ketvirtojo ketvirčio, kuris baigėsi birželio 30 dieną, finansinę ataskaitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ sakė, jog tiek pajamos, tiek ir pelnas augo lyginant su praėjusiais metais, tad turėtų būti dėl ko švęsti, tačiau skaičiai nebuvo tokie, kokių buvo tikėtasi. Rinkos analitikai sako, kad praėjęs kompanijos ketvirtis - didžiausias nusivylimas per bemaž visą kompanijos istoriją. Kaip matote lentelėje viršuje, „Microsoft“ tikrai sekėsi šį ketvirtį geriau, nei tuo pačiu metu praėjusiais metais. Daug ką sako faktas, jog prieš metus kompanija patyrė 492 milijonų JAV dolerių nuostolį, kai praėjusiame ketvirtyje sugebėjo uždirbti net 4.97 milijardus JAV dolerių. Visgi skaičiai kartais gali būti apgaulingi, nes prieš metus kompanijos „aQuantive“ įsigijimas ir lėmė vienitelį per visą istoriją „Microsoft“ nuostolį. Bet šiame ketvirtyje „Microsoft“ turėjo vieną daiktą, kuris nedavė ramybės. Ne, tai nėra „Xbox One“, kuro net nėra pardavime. Tai „Surface RT“ planšetiniai kompiuteriai. Teigiama, jog dėl šių planšetinių kompiuterių inventorizavimo kompanija prarado, ar tiesog nurašė, apie 900 milijonų JAV dolerių.

Kad ir kaip bebūtų, pasibaigę fiskaliniai 2013 metai buvo geresni už fiskalinius 2012 metus. Nors pajamos labai ryškiai nesiskyrė, nes fiskaliniais 2012 metais jos buvo 73.72 milijardai JAV dolerių, o fiskaliniais 2013 metais 77.85 milijardai JAV dolerių, su pelnu, žiūrint procentais, visai kita istorija. Fiskaliniais 2012 metais buvo uždirbta 16.98 mlrd. JAV dolerių, o po metų - net 21.86 mlrd. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: