Prie Indijos šįryt nugrimzdo Rusijoje remontuotas povandeninis laivas. 18 jūrininkų liko įkalinti  (2)

Trečiadienio paryčiais prie Mumbajaus atplaukusiame povandeniniame laive nugriaudėjo sprogimas, po kurio kilo gaisras, informuoja "Associated Press" (AP). Keletui įgulos narių pavyko išsigelbėti nuo ugnies šokus į vandenį. Laivas nugrimzdo po vandeniu, manoma, kad jame liko įkalinta 18žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko Mumbajaus uoste. Pranešama, kad Indijos karinių pajėgų dyzeliniame-elektriniame povandeniniame laive "Sindurakšak" iš pradžių nugriaudėjo sprogimas, po kurio kilo gaisras. Indijos Karinių jūrų pajėgų atstovai spaudai informuoja, kad žinybos šiuo metu "deda visas pastangas laive likusių įkalintų žmonių išgelbėjimui". Gaisrą pavyko užgesinti. Aiškinamasi, kodėl kilo gaisrą sukėlęs sprogimas.

Povandeninis laivas "Sindurakšak" – eskortinė projekto "Paltus" (NATO klasifikacijoje – "Kilo") modifikacija – 1995 m. pagal Indijos užsakymą buvo pastatytas vienoje seniausių Rusijos laivų statyklų, Sankt Peterburgo "Admiroliškoje laivų statykloje". Sutartis dėl laivo remonto ir modernizacijos laivų remonto įmonėje "Žvaigždutė" buvo pasirašytas 2010 m. birželio 4 d. Šių metų pradžioje suremontuotas laivas grįžo į Mumbajaus uostą.

Laivų remonto įmonė aiškina, kad povandeniniame laive "Sindurakšak" buvo įdiegtas modernus raketinės ginkluotės kompleksas "Club-S" ir daugiau kaip 10 įvairių Indijos bei kitų užsienio šalių gamybos sistemų, taip pat ir hidroakustinis kompleksas "Ushus", radijo ryšio sistema "CCS-MK-2".
(11)
(0)
(0)

Komentarai (2)