Slaptosios tarnybos sugeba gauti bet kokius duomenis  (14)

JAV ir Didžiosios Britanijos slaptosios tarnybos turi įrankių, kurie leidžia „nulaužti“ internete naudojamą šifravimą. Internetinės bankininkystės operacijos, elektroninis paštas, privatūs duomenys socialiniuose tinkluose ir virtualiose saugyklose – visa ši informacija gali būti perskaityta NSA ir GCHQ agentūrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią šokiruojančią išvadą padarė „The Guardian“ ir „New York Time“, išstudijavę anksčiau Edwardo Snowdeno paviešintus slaptus dokumentus. Slaptosios agentūros naudoja visą šūsnį metodų užšifruotos informacijos atskleidimui ir paieškai, pradedant tarptautinių šifravimo standartų kūrimo kontrole ir baigiant superkompiuterių panaudojimu grubiam slaptažodžių nulaužimui.

Pasirodo, kad JAV agentūrai NSA ir Didžiosios Britanijos agentūrai GCHQ gerokai darbą palengvina ir pačios šifravimo technologijas kuriančios kompanijos bei interneto paslaugų tiekėjai. Taip bendradarbiaudamos, slaptosios tarnybos „įsiuva“ į komercinę šifravimo įrangą saugumo skyles – taip vadinamus atsarginius įėjimus (angl. backdoors). Šios skylės leidžia vėliau lengvai iššifruoti slaptą informaciją.

Kaip galima spręsti iš E. Snowdeno atskleistų dokumentų, NSA jau 10 metų vykdo privačios informacijos rinkimą. Šiam projektui Amerikos slaptoji agentūra išleidžia 250 milijonų JAV dolerių per metus. Informaciją rinkti ir nulaužti NSA padeda Didžiosios Britanijos slaptoji agentūra GCHQ.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (14)