Apple oficialiai pristatė iPhone 5S ir iPhone 5C (Foto, Video)  (25)

Kompanija Apple oficialiai pristatė savo naujuosius išmaniuosius telefonus – flagmaną iPhone 5S ir „biudžetinį“ iPhone 5C, kuris, iš esmės, turės pakeisti dabartinį iPhone 5. Kartu buvo anonsuota naujoji iOS 7, kuri, Apple teigimu, greitai taps populiariausia pasaulyje operacine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas apie išmaniuosius telefonus, Apple vadovas Tim Cook teigė, kad anksčiau naujos kartos iPhone priversdavo sumažinti ankstesnių modelių kainas. Tačiau šiemet to nenutiks. iPhone 5 dings iš prekybos, o jį pakeis du nauji modeliai. Vienas iš jų – iPhone 5C. iPhone 5C – dabartinio iPhone 5 pamaina iPhone 5C turės daugelio spalvų korpusus – žalios, geltonos, mėlynos, raudonos ir geltonos. Korpusai bus padaryti iš plastikinio monolito, vidus papildomai sustiprintas. Kartu Apple pasiūlys savo firminius dėklus, padarytus iš silikono. Kietas polikarbonatas, iš kurio padarytas korpusas, kartu tarnaus ir kaip bevielio ryšio signalo stiprintuvas.

iPhone 5C gavo 4“įstrižainės Retina ekraną (kaip ir iPhone 5), Apple A6 procesorių, tiesa, įdiegtas akumuliatorius bus kiek didesnės talpos. Nugarinėje dalyje bus 8 megapikselių kamera su BSI sensoriumi. Priekyje – FaceTime HD kamera. Palaikomos vevielės sąsajos 4G LTE, Dual Band Wi-Fi, Bluetooth 4.0.

iPhone 5C kainuos $99 už 16GB versiją, $199 už 32GB modelį. Tiesa, šiuo atveju reikės sudaryti 2 metų sutartį su operatoriumi. Silikoniniai dėklai kainuos $29, jų spalvinė gama taip pat bus labai įvairi.

iPhone 5C matmenys sudaro 124.4 x 59.2 x 8.97 mm, svoris – 132 gramus.

Apple iPhone 5S – naujasis flagmanas Naujasis flagmanas iPhone 5S su 4“ įstrižainės 1136 x 640 taškų (326 ppi) ekranu taip pat turės įvairių spalvų korpusus – jie bus metaliko, aukso ir sidabro spalvos. Aparatinės platformos pagrindą sudaro naujas procesorius Apple A7, kuris palaiko 64 bitų instrukcijas. Apple teigimu, tai pirmasis išmanusis telefonas rinkoje, kuris turi tokį funkcionalumą, kurį gali išnaudoti operacinė sistema iOS 7. Apple teigimu, lyginant su pirmos kartos iPhone, dabartinio flagmano iPhone 5S procesorius paspartėjo 40 kartų, grafikos posistemė, palaikanti OpenGL ES 3.0 – net 56 kartus. Naujos platformos galimybių demonstracijai buvo pasinaudota žaidimu Infinity Blade 3. Bendras iPhone 5S spartos lygis yra maždaug 5 kartus didesnis nei iPhone 5 atveju. Naujasis Apple A7 procesorius turės pagalbinį modulį M7, kuris leis nustatyti, ar vartotojas juda (vaikščioja, vairuoja, galbūt ilsisi), tam reikalui pasinaudos giroskopu, akselerometru, elektroniniu kompasu; aplikacijų kūrėjams Apple leis pasinaudoti CoreMotion API, taip tikimasi, kad bus sukurta visa eilė su fitnesu, sveikata susijusių programų. Kaip pavyzdys paminėta aplikacija Nike+ Move, kuris bus prieinama visiems naujųjų iPhone savininkams. Baterija leis kalbėtis 3G tinkluose iki 10 valandų, tiek pat laiko naršyti Internete, naudojantis 4G LTE. Ramybės būsenoje telefonas veiks iki 250 valandų, ilgiau, nei šiuo metu gali pasiūlyti iPhone 5. Pagrindinė 8 megapikselių kamera turės 15 proc. didesnį matymo kampą, be to, sensoriaus taškai padidinti, kad būtų pasiekta geresnė nuotraukų kokybė. Maksimali diafragma – F/2.2. specialiai perdaryta kameros aplikacija, kad būtų galima pasinaudoti naujojo sensoriaus privalumais. Automatinio fokusavimo sistema vienu metu galės stebėti 15 zonų. Visa tai darys automatiškai. Nugarinėje dalyje iš karto dėmesį atkreipia didesnė LED blykstė (teisingiau, jų dvi). Abi blykstės naudojamos tam, kad būtų galima teisingai nustatyti spalvos temperatūrą. Yra galimybė fotografuoti 10 kadrų per sekundę greičiu, vėliau sistema išrinks ryškiausią (mažiausiai išplaukusią) Filmavimas „Slow motion“ režimu leis gauti sulėtintus vaizdus (tam naudojama HD 720p kokybės 120 kadrų per sekundę filmavimo funkcija). Nuotraukas taip pat galima sujungti į 28 megapikselių raiškos panoramą. Nemažai dėmesio skirta ir saugumo sistemai. Bus įdiegta galimybė ne tik pasinaudoti įprastu slaptažodžiu. Bus panaudota technologija Touch ID, kuri leis specialiam sensoriui nuskaityti pirštų atspaudus. Atspaudų skaitytuvas integruotas į „Home“ mygtuką. Kadangi šis mygtukas bus pagamintas iš sapfyro, jis bus ypatingai atsparus įbrėžimams. Pirštų atspaudus bus galima bus galima naudoti vietoj įprasto slaptažodžio, prisijungiant prie el. parduotuvės iTunes.

Pirštų atspaudai bus saugomi lokaliai, užšifruotame konteineryje. Apple teigimu, jie niekada nebus persiunčiami į Apple serverius, „debesų“ tarnybą iCloud ir t.t.

iPhone 5S versijos su 16 GB kaupikliu kaina sudarys $199, 32GB – $299, 64GB – $399. Specialūs Apple dėkliukai kainuos $39. Rezervuoti iPhone 5S bus galima jau rugsėjo 13 d., tuo tarpu jau rugsėjo 20 d. išmanųjį telefoną bus galima įsigyti JAV, D. Britanijoje ir kitose septyniose šalyse. Savo ruožtu, gruodžio mėnesį iPhone 5S bus pardavinėjamas jau 100 pasaulio šalių.

Operacinė sistema iOS 7 iPhone 5S ir iPhone 5C debiutuos kartu su operacinę sistemą iOS 7. Jos pasirodymas kituose Apple mobiliuose įrenginiuose numatytas rugsėjo 18 d., bus palaikomi iPhone 4 (ir naujesni), iPad 2 (ir naujesni), iPad mini, taip pat ne senesni kaip 5 kartos iPod touch grotuvai.

Tiek iOS 7, tiek ir aplikacijos perdarytos specialiai tam, kad palaikytų 64 bitų instrukcijas. Kūrėjams labai pravers instrumentas XCode, kuris leis programuotojams konvertuoti esamas aplikacijas į suderinamas su 64 bitų iOS 7.

iOS 7 bus galima atlikti paiešką iš bet kurios „namų“ ekrano vietos. Atsirado ir „Multitasking galimybė; asmeninis asistentas išmoko ieškoti Twitter pranešimų, naršyti po Wikipedia, Internete surasti norimų fotografijų. Negana to, kūrėjai atnaujino ir priminimų melodijas.

Atnaujinta kameros aplikacija, kuri automatiškai sugrupuoja nuotraukas į „momentus“ ir „susijusias kolekcijas“. Atsirado taip vadinama „dalinimosi lenta“, kuri leidžia sparčiai apsikeisti norimu turiniu per Twitter ar el. paštą. Įdiegta funkcija AirDrop leis pasidalinti informacija su šalia esančiais žmonėmis per „P2P Wi-Fi“.

Mėgstantiems klausytis muzikos nuo šiol prieinamas iTunes Radio, kuris leis susidėlioti norimas/mėgstamas radijo stotis į grojaraščius. Ši galimybė turi apie 200 naujų funkcijų, taigi kiekvienas melomanas turėtų rasti kažką sau artima.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: