Apple papasakojo, kaip veikia iPhone 5S pirštų atspaudų skeneris  (11)

Visai neseniai kompanija Apple pristatė naują išmanųjį telefoną iPhone 5S, kuris be visų kitų naujovių turi pirštų atspaudų skenerį. Šis įdiegtas į ekrano apačioje esantį mygtuką „Home“. Antra vertus, nežiūrint į šio sensoriaus patogumą autorizuojantis, žmonės jaudinasi, ar jis tikrai patikimai saugos daktiloskopinę informaciją ir kaip tiksliai vyks skenavimo procesas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Apple atstovai paaiškino, jog šie duomenys nebus saugomi įrenginio atmintyje: jie bus įrašyti į pagrindinę išmaniojo telefono mikroschemą ir užšifruoti. Realybėje tai reiškia, jog net jei kam nors pavyks paimti jūsų iPhone 5S ir įsilaužti į mikroschemą, gauti duomenų iššifravimo rakto jam vis tiek nepavyks.

Be to, vartotojas, norintis pasinaudoti naująja Touch ID technologija, turės sukurti specialų slaptažodį tam atvejui, jei skeneris nesuveiktų. Tik su juo galima atblokuoti išmanųjį telefoną, jei jis nebuvo perkrautas arba jei nebuvo atblokuotas per paskutines 48 valandas.

iPhone 5S įdiegtas pirštų atspaudų skeneris yra visiškai kitos kartos, nei nešiojamuose kompiuteriuose naudojami modeliai. Jis veikia daug greičiau, o ir braukti per jį su pirštu nereikia: užtenka tik pridėti pirštą prie „Home“ mygtuko.

Vis tik vartotojams nereikia tikėtis, kad skeneris visada veiks idealiai. Bandymai parodė, jog drėgmė ant piršto smarkiai apsunkina piršto atspaudo nuskaitymą. Be to, blogi atpažinimo rezultatai galimi, jei pirštas bus sužeistas, įsipjauta ir pan. Antra vertus, tam reikalui žmogus turi kitus pirštus, kuriuos galės sėkmingai panaudoti telefono atblokavimui.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (11)