Nokia pasidalino savo planais, kaip ji gyvens be išmaniųjų telefonų  (1)

2014 metų pradžioje turėtų būti galutinai patvirtintas Microsoft ir Nokia sandoris – programinės įrangos gigantui atiteks suomių padalinys, kuris užsiima telefonais, taip pat bus perimtas ir atitinkamų patentų portfelis bei prekiniai ženklai „Lumia“ bei „Asha“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Faktiškai Nokia jau gavo pirmąją sutartos sumos dalį (apie 2 mlrd. dolerių iš suderėtų 7,2 mlrd.). Šią suma suomių kompanija ketina išleisti, išpirkdama savo dalį bendroje su Siemens firmoje, kuri užsiima telekomunikacinės įrangos gamyba, taip pat ketina „patenkinti kitus verslo poreikius“.

Kaip Nokia gyvens „po vestuvių su Microsoft“, papasakojo kompanijos direktorių valdybos pirmininkas Risto Siilasmaa, tam pasitelkęs oficialių Nokia tinklaraštį.

Pradėkime nuo to, jog po sandorio su Microsoft perims 32 000 iš 88 000 Nokia darbuotojų, o taip pat kiek mažiau nei pusę suomių kompanijos metinių pajamų. Tai gana smarkiai įtakos Nokia, tačiau suomiai toliau gyvens, plėtodami savo kitas veiklas. Tai bus tinklo įrangos gamyba, geolokacinės paslaugos ir pažangių technologijų kūrimas.

Su tinklo įranga viskas aišku – Nokia gamins bazines mobiliojo ryšio stotis, tame tarpe dirbančias ir su 4G LTE standartu. Žiūrėti šviesiai į ateitį leidžia ir mobilaus interneto plėtra bei navigacinių sistemų diegimas į automobilius. Jau dabar keturi iš penkių automobilių, kurie turi gamykloje įdiegtą navigaciją, naudoja Nokia sprendimus.

„Pažangių technologijų“ sritis paskutiniu metu pasireiškė darbu prie standartų H.264 ir Bluetooth 4.0 LE, taip pat technologijose, kurios naudojamos papildytos realybės vaizdo apdorojimo sistemose. Čia nemažai prisideda ir didžiulis patentų portfelis, kuris leis gauti pajamų ir iš atitinkamų technologijų licencijavimo.

Likęs Nokia kolektyvas pasiruošęs su entuziazmu kibti į darbą, formuojant naująją Nokia. Direktorių valdybos pirmininko Risto Siilasmaa teigimu, kompanija galės ir toliau egzistuoti mažiausiai 150 metų, tik apie ją ateityje girdėsime, matyt, daug rečiau.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)