„Google“ sukūrė programavimo įrankius minikompiuteriui „Raspberry Pi“ (Video)  (0)

„Raspberry Pi“ - kredito kortelės dydžio mikrokompiuteris, jungiamas prie televizoriaus ir klaviatūros. Taip jis tampa tikru kompiuteriu, kurį galima naudoti daugeliui dalykų, kad ir dokumentų rašymui, skaičiavimams elektroninėse lentelėse ar žaidimams. Taip pat juo galima rodyti aukštos raiškos video medžiagą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google Creative Lab“ ką tik išleido programinę įrangą šiam kompiuteriui, beje, kainuojančiam vos 35 JAV dolerius, kuri padės mokyti vaikus programavimo, o taip pat ir suprasti, kaip veikia internetas. 

Ši laboratorija sukūrė programinę įrangą, pavadintą „Coder“. Ją tereikia atsisiųsti, įrašyti į atminties kortelę, prijungti prie šio kompiuterio, ir „Raspberry Pi“ virs kompiuteriu, kuriuo galima rašyti programinį kodą, pavyzdžiui, HTML, CSS, JavaScript kalbomis, kompiuterines programas, o taip pat šis minikompiuteris tampa ir mini interneto serveriu, kuriame tuojau pat galima ir patikrinti, kaip ką tik parašytos programos veikia. 

„Google“ teigimu, tetruks ne daugiau dešimt minučių „Coderiui“ įdiegti ir pradėti eksperimentuoti, kuriant interneto programas. 

Pažengusiems vartotojams „Raspberry Pi“ taip gali tapti ir nebrangia programų kūrimo priemone. „Google“ tikisi, kad „Coderis“ greitai išpopuliarės ir taps patrauklia mokymo priemone norintiems išmokti programavimo pagrindų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)