„Microsoft“ apie „Surface Pro 2“ planšetę : „šitas daiktas yra žvėris“  (0)

„Microsoft“ pristatė planšetinį kompiuterį „Surface Pro 2“ - naują savo flagmano su 10,6 colių įstrižainės ekranu ir „Windows 8“ operacine sistema versiją. Nors jo dydis, svoris ir išvaizda nepasikeitė, lyginant su pirmtaku, „Microsoft“ tikina, kad kompiuterio vidus pasikeitė neatpažįstamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kompiuterio našumą padidinome 20 procentų. Jei anksčiau manėte, kad kompiuteris yra greitas, tai dabar jis greitas kaip žaibas“, - sakė „Microsoft“ „Surface“ padalinio viceprezidentas Panosas Panay. Jo teigimu, dabar šis planšetinis kompiuteris yra 95 proc. greitesnis už visus nešiojamuosius, o jo vaizdo apdorojimo našumas buvo padidintas 50 procentų. Atnaujintuose kompiuteriuose montuojami „Intel Core i5 Haswell“ architektūros procesoriai. „Microsoft“ tikina, kad dėl šio procesoriaus 60 proc. pailgės ir įrenginio akumuliatoriaus veikimas, rašo theverge.com. „Surface Pro 2“ kūrėjai pasistengė pašalinti trūkumą, dėl kurio labiausiai skundėsi vartotojai: pasidėjus ant kelių buvo nepatogu naudotis atlenkiama kompiuterio kojele. Atnaujinto įrenginio kojelė turi ir antrą poziciją, kuri suteikia galimybę atlenkti ekraną ne tik 22 laipsnių, kaip anksčiau, bet ir 55 laipsnių kampu. P. Panay tikina, kad naujasis kompiuteris veiks kur kas tyliau ir kais mažiau už pirmtaką, o 1080p raiškos monitoriaus spalvinis tikslumas padidinta 46 procentais.

„Štai kur galia. Šitas daiktas yra žvėris“, - savo entuziazmu bandė uždegti P. Panay, tikinęs, kad naujasis kompiuteris suteiks „pilnaverčio stalinio kompiuterio galią“ planšetės pavidalu. Įrenginio prekyba prasidės nuo spalio 22 dienos, jame bus įdiegta „Windows 8.1“ operacinė sistema. Priklausomai nuo konfigūracijos – darbinės ir nuolatinės atminties kiekio – kompiuterio kaina bus nuo 900 iki 1800 JAV dolerių.

Kompiuteriuose darbinės atminties kiekis galės būti nuo 4 iki 8 GB, nuolatinės atminties - nuo 64 iki 128 (kuomet darbinės atminties 4GB) arba nuo 256 iki 512 GB (kai darbinės atminties yra 8 GB).

Papildomos dovanėlės, kurias gaus naujų kompiuterių pirkėjai, yra metai nemokamų skambučių per „Skype“ į laidinius telefonus ir neribotas naudojimasis „Skype“ ženklu pažymėtais „Wi-Fi“ prieigos taškais. Tiesa, nė viena iš šių dovanų Lietuvoje nėra aktuali. Gal kiek įdomiau tai, kad vartotojams bus leidžiama naudotis 200 GB „SkyDrive“ duomenų saugykla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(5)

Komentarai (0)