Programišiai atakavo „Adobe“ sistemas ir pavogė 2,9 mln. jos klientų kreditinių kortelių informaciją  (1)

Kompanija „Adobe“ ketvirtadienį pranešė, kad į jos sistemas buvo įsilaužę programišiai, kuriems veikiausiai pavyko nugvelbti net 2,9 mln. klientų kreditinių kortelių informaciją, informuoja „Time“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nurodoma, kad įsilaužėliai gavo prieigą prie „Adobe“ klientų duomenų bazės ir pasisavino vartotojų identifikacijos numerius bei slaptažodžius. Pasinaudodami šia informacija jie pašalino vartotojų vardus, užšifruotus kreditinių ir debetinių kortelių numerius, jų galiojimo datas bei kitą informaciją, kurią vartotojai pateikia atlikdami užsakymus. Kompanija mano, kad programišiai nepašalino informacijos, kuri nebuvo užšifruota.

„Photoshop“ ir kitų populiarių programų gamintoja įspėja apie įsilaužimą visus savo klientus ir ragina juos pasikeisti savo prisijungimo duomenis. Apie įsilaužimą įspėti ir bankai, apdorojantys „Adobe“ mokėjimus. Teisėsauga dėl šio atvejo pradėjo tyrimą.

„Kibernetinės atakos yra dalis realybės užsiimant verslu šiandien. Atsižvelgiant į kompanijos pobūdį ir mūsų produktų paplitimą, „Adobe“ pastaruoju metu sulaukia vis daugiau dėmesio iš kibernetinių įsilaužėlių“, – teigia „Adobe“ saugumo ekspertas Bradas Arkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)