„Nokia“ imasi nešiojamųjų kompiuterių  (6)

Spalio 22 dieną Abu Dabyje (JAE) vyksiančiame renginyje „Nokia World“ Suomijos bendrovė gali pristatyti tris naujus savo įrenginius: planšetofoną (išmaniojo telefono ir planšetės hibridą), planšetinį kompiuterį ir nešiojamąjį kompiuterį. Visi jie pavaizduoti „Nokia World“ renginio reklamose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nokia World“ yra kasmetinis „Nokia“ renginys, kuriame paprastai pristatomos didžiausios bendrovės naujovės. Pavyzdžiui, 2012 m. „Nokia World“ metu buvo pademonstruoti pirmieji išmanieji telefonai su „Windows Phone 8“ operacine sistema „Lumia 820“ ir „Lumia 920“.

Pirmasis būsimojo „Nokia“ renginio reklamoje pavaizduotas įrenginys greičiausiai yra „Nokia“ planšetofonas, gandai apie kurį sklandė pastaruoju metu, skelbia „CNet News“. Rugsėjo pradžioje internete pasklido šio dar neanonsuoto įrenginio nuotraukos. Pirminiais duomenimis, šis „Nokia Lumia 1520“ pavadintas įrenginys turės 6 colių (15,2 cm) įstrižainės 1920 x 1080 taškų raiškos ekraną, 4 branduolių procesorių „Qualcomm Snapdragon 800“, 2 GB darbinės atminties.

Šis planšetofonas, šaltinių teigimu, naudos su „Full HD“ raiškos ekranais suderinamą „Windows Phone 8 GDR3“ OS versiją.

Apie reklamoje pavaizduotą planšetinį kompiuterį taip pat esama neoficialių pranešimų: gandai apie „Nokia“ planšetę sklando jau kelis metus. Vasaros pabaigoje buvo pasirodę žinių, kad ši „Nokia“ planšetė naudos „Windows RT“ operacinę sistemą, kurios atsisako vis daugiau planšečių gamintojų.

Trečiasis „Nokia“ reklamoje pavaizduotas įrenginys verčia galvoti apie „Nokia“ grįžimą prie nešiojamųjų kompiuterių gamybos. 2009 m. „Nokia“ buvo pristačiusi „netbooką“, darbui internete skirtą kompaktišką nešiojamąjį kompiuterį „Booklet 3G“ su „Intel Atom“ procesoriumi ir „Windows“ OS. Ką naujo per tiek metų „Nokia“ sumanė pristatyti nešiojamųjų kompiuterių srityje, sužinosime spalio 22 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(1)

Komentarai (6)