Nokia slapčia testavo Android su išmaniaisiais telefonais Lumia  (5)

Kompanija Nokia praeityje ne kartą buvo pareiškusi apie „amžiną ištikimybę“ Microsoft operacinei sistemai Windows Phone ir nenorą išleisti mobilių įrenginių su operacine sistema Android.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Microsoft įsigijo Nokia mobilų padalinį, pradeda aiškėti nauji tokios „ištikimybės“ faktai. Leidinys The New York Times praneša, kad Nokia egzistavo slapta komanda, kuri jau daugelį mėnesių testavo Android išmaniuosiuose telefonuose Lumia.

Iki neseniai įvykusio sandorio tarp Nokia ir Microsoft suomiai svarstė galimybę pereiti prie Google mobilios platformos jau 2014 metų pabaigoje: būtent tuomet, remiantis anksčiau sudaryta strateginės partnerystės sutartimi su Microsoft, Nokia galėjo bendradarbiavimą nutraukti.

Šaltinių teigimu, Microsoft visa tai žinojo, tačiau abiejų pusių santykių tai neįtakojo ir derybos dėl Nokia mobilių įrenginių padalinio pardavimo nenutrūko. Kalbant apie techninę pusę, suomių inžinieriams būtų buvę nesunku perkelti Android į firminius Lumia telefonus, o kartu pradėti jų serijinę gamybą jau artimiausiu metu. Visgi kodėl taip neįvyko, kol kas nežinoma - galbūt bandymų rezultatai nebuvo labai įkvepiantys?

Dar šių metų liepos mėnesį Nokia generalinis direktorius Stephen Elop kalbėjo apie nenorą pereiti prie Android, viena ir priežasčių įvardindamas tą faktą, jog šiame segmente dominuoja viena kompanija – P. Korėjos elektronikos gigantas Samsung. Antra vertus, bendradarbiavimas su Microsoft, matyt, neatnešė lauktų vaisių, taigi buvo sukurtas planas „B“. Tiesa, jam taip ir nelemta bus išsipildyti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (5)