Motorola modulinį telefoną galima modifikuoti kaip stacionarų kompiuterį (Video)  (3)

Ar norėtumėte turėti išmanųjį telefoną, kuris visiškai atitinka jūsų poreikius? Kurį visą galėtumėte susikomplektuoti iš pageidaujamų detalių, tarsi LEGO konstruktorių, o ateityje pakeisti tik tas detales, kurios paseno? Tokią idėją žada įgyvendinti „Google“ priklausanti kompanija „Motorola“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-30 Motorola modulinį telefoną galima modifikuoti kaip stacionarų kompiuterį (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelis mėnesius tokia idėja, kurią olandas dizaineris Dace’as Hakkensas pavadino „Phonebloks“, sulaukė milžiniško susidomėjimo internete. Tiesa, tai buvo tik idėja, kuria D.Hakkensas ragino dalintis visus internautus, bet kas ir kada galėtų tai įgyvendinti dizaineris nežinojo. Beje, ši idėja sulaukė maždaug milijono žmonių pritarimo. Antradienį „Motorola“ paskelbė, kad jau daugiau nei metus dirba su projektu „Ara“, kurio tikslas ir idėja yra lygiai ta pati – pagaminti telefono detales, kurias kiekvienas vartotojas galėtų įsigyti ir komplektuoti pagal savo poreikius. Prisijungti prie projekto kompanija pakvietė ir D.Hakkensą. „Mes atlikome techninį darbą. Dave’as sukūrė bendruomenę“, – teigia „Motorola“.

Numatoma, kad telefono rėmas bus standartinis, tačiau kokias detales – ekraną, procesorių, kamerą, bateriją ir t.t. – naudoti, spręs pirkėjai.

„Mes norime į techninės įrangos sritį įnešti tokių pokyčių, kokių „Android“ įnešė programinei įrangai – sukurti gyvą trečiųjų šalių gamintojų ekosistemą, – rašoma „Motorola“ tinklaraštyje. – Leisti jums nuspręsti, ką jūsų telefonas gali, kaip jis atrodo, kur ir iš ko jis pagamintas, kiek jis kainuoja bei kiek laiko galėsite juo naudotis.“

Bendrovė planuoja artimiausiais mėnesiais pakviesti techninės įrangos gamintojus kurti surenkamo išmaniojo telefono modulius, taigi gali būti, kad prekyboje toks produktas atsiras jau kitąmet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(0)

Komentarai (3)