„Google“ pristatė naują, nemokamą, Lietuvai pritaikytą interneto įrankį  (0)

Bendrovės „Google“ verslo plėtros vadovas Baltijos šalims Vytautas Kubilius su kolegomis Vilniuje pristatė naują verslui skirtą nemokamą įrankį – vartotojų elgsenos barometrą, padėsiantį įvairioms verslo įmonėms išsiaiškinti, kaip jų klientai naudojasi internetu pirkdami atitinkamos rinkos prekes ar paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Consumer barometer“ elgsenos tyrimas buvo atliktas bendradarbiaujant su rinkos tyrimų kompanijomis „IAB Europe“ ir „TNS Infratest“, 2013 metais jis pirmą kartą atliktas Centrinės ir Rytų Europos, taip pat – Baltijos šalyse, taigi, jame naudingos informacijos apie savo potencialius klientus gali rasti ir vien Lietuvoje veiklą vykdančios ir vietos rinkoje prekes ar produktus siūlančios įmonės.

Tyrimas Lietuvoje buvo vykdomas dviem etapais – iš pradžių telefonu buvo apklausti 1000 vartotojų, nustatyti jų interneto naudojimosi įpročiai. Vėliau apklausti dar 2500 žmonių, aiškinantis jų įprošius, susijusius su interneto naudojimu ir prekių ar paslaugų pirkimu 36 skirtingose prekių ir paslaugų kategorijose, kurios suskirstytos į 7 sektorius: mažmeninę prekybą, elektronikos prekes ir telekomunikacijų paslaugas, bakalėją ir sveikatos apsaugą, automobilius, pramogas, keliones, finansus ir nekilnojamą turtą.

Pasak V. Kubiliaus kolegos, „Google“ tyrimų vadovo Tomo Utzingerio, „Consumer Barometer“ atskleidžia, jog vis labiau aiškėja vartotojų polinkis prieš perkant informaciją apie vienokį ar kitokį produktą susirinkti internetu – peržiūrėti kitų vartotojų įvertinimus, gamintojo pateikiamą informaciją, susižinoti kainas – o patį produktą įsigyti realioje parduotuvėje. Tokią tendenciją įmonė pavadino ROPO - „research online, purchase offline“ (analizavimas internetu, pirkimas gyvai).

Skirtinguose veiklos sektoriuose ROPO tendencija yra nevienodo stiprumo. Pavyzdžiui, keliones, viešbučius vartotojai ne tik apžiūri, bet ir rezervuoja internetu, tuo tarpu automobilius iš pradžių apsižiūri internete, o vėliau perka salone net 75 proc. pirkėjų.

Viena iš „Google“ naujo įrankio pristatymo metu pateikta įžvalga – kad Lietuvos vartotojai iš esmės niekuo nesiskiria nuo Vakarų Europos – Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos vartotojų, mat internetu naudojasi jau trys ketvirčiai mūsų šalies populiacijos. Naršymui internete 75 proc. mūsų internautų naudojasi stacionariais ar nešiojamaisiais kompiuteriais, 35 proc. - išmaniaisiais telefonais, 9 proc. - planšetiniais kompiuteriais, nors pastebima, kad jaunesni vartotojai (19-34 metų) internete yra gerokai, maždaug 50 proc. aktyvesni už bendrąją populiaciją.

Interneto įrankiu consumerbarometer2013.com nemokamai gali naudotis ne tik verslo įmonės, bet ir privatūs vartotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)