Norint uždirbti milijonus iš bitkoinų, visai nebūtina jų pirkti  (6)

Startuolis „Coinbase“, suteikiantis žmonėms galimybę prekiauti virtualia valiuta – bitkoinais (bitcoin) - susilaukė 25 mln. JAV dolerių investicijos iš rizikos kapitalo fondo. Tai – kol kas didžiausia investicija į startuolį, susijusį su bitkoinais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtuali bitkoinų valiuta pastaruoju metu traukia riziką mėgstančių investuotojų dėmesį, jų kaina neseniai buvo pasiekusi net 1000 dolerių, nors pačioje metų pradžioje jie tekainavo 14 dolerių.

Virtualios valiutos, kurios nekontroliuoja jokios finansinės institucijos, šalininkai skatina bitkoinų naudojimą ir įprastiniame versle.

„Coinbase“ skelbia, kad už gautą finansavimą „švies visuomenę ir skatins visuotinį bitkoinų įsisavinimą“, rašo BBC.

„Artėjame prie lūžio taško, kuomet bitkoinai taps priimtinais plačiajai visuomenei – mes, „Coinbase“, tikime, kad tai yra pati svarbiausia pasaulinės ekonomikos permaina mūsų gyvenimo metu“, – savo tinklaraštyje rašė bendrovės atstovai.

Prieštaringas vertinimas

Pasitikėjimas bitkoinais pradėjo augti tuomet, kai JAV Senato komitetas spalį pareiškė, jog tai yra „teisėta finansinė paslauga“.

Bet penktadienį Europos bankų priežiūros tarnyba (EBA) įspėjo apie galimas bitkoinų naudojimo grėsmes.

„Vartotojai turėtų žinoti, kad šios valiutos mainų platformos paprastai būna nekontroliuojamos, tai nėra bankai, kurie jų virtualią valiutą laikytų kaip indėlius“, – sakoma EBA pareiškime

„Šiuo metu Europos sąjungoje nėra jokių specifinių reguliavimo mechanizmų, kurie apsaugotų vartotojus nuo finansinių nuostolių, jeigu virtualių pinigų mainų ar laikymo platforma žlugtų arba pasitrauktų iš verslo“, įspėja EBA.

Antra pagal dydį ekonomika pasaulyje – Kinija – uždraudė savo bankams vykdyti operacijas bitkoinais. Kaip šio draudimo pagrindas nurodomas faktas, jog virtuali valiuta neturi teisinio apibrėžimo ir negali būti naudojama kaip valiuta.

Be to, kilo susirūpinimas, kad bitkoinų vertė galėjo būti dirbtinai užkelta asmenų, siekiančių pasipelnyti iš jų populiarumo.

JAV Federalinio rezervo tarybos vadovas greitą šių virtualių pinigų vertės didėjimą pavadino „burbulu“.

Gyvenimo palengvinimas

Nepaisant susirūpinimo, kai kurios įstaigos įvairiose pasaulio vietose pradėjo priiminėti bitkoinus kaip teisėtą atsiskaitymo būdą – lygiai kaip grynuosius pinigus ar kredito korteles.

„Coinbase“ skelbia, jog žmonių, turinčių bitkoinų piniginę, per du pastaruosius mėnesius padaugėjo dvigubai ir dabar jų yra 600 000, jų skaičius dabar kasdien paauga beveik po 10 000.

Įmonė tikina, kad jie bendradarbiauja su 16 000 prekiautojų visame pasaulyje.

„Mes vartotojams palengviname įsigijimą, prekeiviams – pardavimą, o kūrėjams – kūrimą“, – tikina „Coinbase“ atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (6)