Suvyniojami telefonai taps tikrove po 10 metų?  (1)

Kompanijos Touch Display Research teigimu, suvyniojami ekranai, kurie bus gaminami serijiniu būdu, rinkoje pasirodys ne anksčiau kaip 2016 m. Ir tik 2023 m. išlenktų ir lanksčių ekranų rinkos dalis sudarys apie 16%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Applied Materials marketingo direktorius Max McDaniel yra įsitikinęs, jog iš tikrųjų susukamų išmaniųjų telefonų laukia labai ilgas kelias. Juk be paties ekrano, jo įsitikinimu, reikia padaryti lanksčiais ir kitus komponentus – akumuliatorių, korpusą, netgi pagrindinę plokštę su mikroschemomis.

Šiuo metu rinkoje galima sutikti išmaniųjų telefonų su išlenktais ekranais (juos siūlo korėjiečių kompanijos Samsung ir LG). Vis tik Max McDaniel mano, kad tokių įrenginių laikas dar neatėjo. Ir jo žodžius patvirtina gana kuklūs išlenktų išmaniųjų telefonų Galaxy Round ir LG G Flex pardavimai. Be to, šie telefonai yra labai brangūs, o suprasti praktinę išlenkto ekrano naudą dar labai sunku.

Vien išlenktų ekranų gamybos piginimas artimiausioje ateityje mažai tikėtinas, kadangi reikia kovoti su dideliu broko kiekiu. Tokių ekranų gamybai naudojama OLED technologija taip pat yra nemaža kliūtimi, nes tokie ekranai vis dar yra gana brangūs – juos galima rasti tik maždaug 8-10% išmaniųjų telefonų, kurie šiuo metu prieinami rinkoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)