„Sony“ pristatė originalius „VAIO“ šeimos hibridinius kompiuterius su „Photoshop“ programa (Video)  (0)

Vis dar besitęsiančioje „CES“ parodoje, vienas po kito pristatomi naujieji prietaisai ir įrenginiai. „Sony“ su visais pasidalino žinia apie naująjį, 11 colio įstrižainės ekraną turintį hibridą „Vaio Flip 11“. Šis įrenginys turi unikalų korpusą, kuris iš nešiojamo kompiuterio gali pavirsti į planšetinį kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingai nuo kitų „VAIO“ kompiuterių, šį norint naudoti kaip planšetinį kompiuterį, nereikia atjungti esančios klaviatūros – unikalios konstrukcijos dėka kompiuterio ekranas tiesiog perlenkiamas į priešingą pusę ir nešiojamas kompiuteris tarsi suveriamas įprastiniu būdu, tačiau jo viršuje atsiduria lietimui jautrus ekranas - taip suformuojamas planšetinis kompiuteris. Dirbant planšetinio kompiuterio režimu, kompiuteris valdomas jau ne su klaviatūra, o pirštais – tam naudojamas įprastinis lietimui jautrus ekranas, kurio skiriamoji geba siekia 1920 x 1080 px.

Pagrindinė šio hibridinio kompiuterio versija pasižymės keturių branduolių 2.16 GHz taktinio dažnio „Intel Pentium“ procesoriumi, 4GB dydžio operatyvine atmintimi, 128 GB SSD talpykla, o kartu su įrenginiu vartotojai gaus ir jutiklinį pieštuką (Stylus Pen). „Sony“ inžinieriai viliasi, jog šis kompiuteris pirmiausia patiks tiems vartotojams, kuriems patinka rašyti ar piešti ranka.

1,28 kilogramo sveriantį mažylį pirkėjai galės išsirinkti iš juodos, pilkos, rožinės bei aliuminio spalvų. Įdomu tai, kad šie kompiuteriai iškart atkeliaus jau su įrašyta, legalia „Adobe Photoshop Elements 12“ programa. Taigi, vartotojai galės nesukdami galvos dėl programinės įrangos iš karto tvarkyti nuotraukas bei paveikslėlius.

Žadama, jog „Vaio Flip 11“ rinkoje pasirodys jau kitą mėnesį, o jo kaina prasidės nuo $799.

Tiems, kam netiks esamo hibrido ekrano įstrižainė, „Sony“ taip pat pasiūlys „VAIO Flip“ su 13”, 14” ir 15” ekranais. Vien šiais pasiūlymais „Sony VAIO“ šeima nesibaigia – joje yra ir kitokių kompiuterių, kurių kodiniai pavadinimai yra Tap 11 ir 21, VAIO Duo 13, VAIO Fit 14E ir 15E.

Visuose šiuose kompiuteriuose bus įdiegta Windows 8.1 operacinė sistema, o kartu visi gaus ir „Adobe Photoshop Elements 12“ programą. Nors toks sprendimas padidins kompiuterių kainas, tačiau „Sony“ tikisi, jog dizainu užsiimantiems klientams tai bus papildoma pridėtinė vertė, mat nereiks atskirai rūpintis grafinės programos licenzija ir jos įdiegimu.

Kada šie kompiuteriai bus prieinami Lietuvos pirkėjams, kol kas neaišku. Tačiau jau galima įsigyti kitų  šios šeimos kompiuterių - pavyzdžiui, „Sony VAIO SVZ13”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)