MacBook Pro turi rimtų problemų su grafikos posisteme  (13)

Nemažai Apple nešiojamų kompiuterių MacBook Pro savininkų susidūrė su rimtomis grafikos posistemės darbo problemomis: liudininkai tvirtina, kad vaizdas ekrane netikėtai suprastėja, o kartais ir visai dingsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad problemų visų pirma susijusi su MacBook Pro, išleistais 2011 m. pradžioje. Šie kompiuteriai turi Intel procesorius su integruota grafikos posisteme ir diskretines AMD vaizdo plokštes. Ir būtent šios lemia, kad susiduriama su kritinėmis aparatinėmis problemomis.

Nesklandumai kyla tuomet, kai intensyviai dirbama su grafika. Tai gali būti žaidimai, didelės raiškos vaizdinės medžiagos peržiūra ir kitos užduotys. Sistemos perkrovimas problemą laikinai išsprendžia, tačiau vėliau nesklandumai pasikartoja. Kai kurie vartotojai skundžiasi, kad iš naujo įjungus kompiuterį, matomas pilkas arba mėlynas ekranas.

Ekspertų teigimu, yra labai didelė tikimybė, jog su laiku dėl labai aukštų temperatūrų AMD grafiniai procesoriai tiesiog degraduoja, o tai ir lemia ne tik prastą funkcionavimą, tačiau ir kritinius gedimus. Tokiu būdu, galutinis šios problemos sprendimas gali būti brangiai kainuojantis sisteminės plokštės pakeitimas.

Vieni pirmųjų pranešimų apie grafikos posistemės problemas Apple techninio palaikymo puslapyje pasirodė 2013 m. vasario mėnesį, tačiau absoliuti dauguma – per paskutines keletą savaičių. Atitinkamas skyrius jau turi daugiau nei 2700 pranešimų, peržiūrų skaičius siekia apie 230 tūkst.

Kompanijos Apple atstovai šios situacijos oficialiai dar nepakomentavo. Yra tikimybė, kad jei nukentėjusiųjų nuo grafikos posistemės defekto ir toliau sparčiai daugės, gamintojas gali pradėti keisti probleminius nešiojamus kompiuterius naujais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: