Vokietijos energijos revoliucija ant žlugimo slenksčio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-01-25 02:53
Tai susidariusi laikina situacija ir labai iškreipiama viskas. Iš esmės subisisdijos gali mažėti ir tuoj visai be subsidijų atsinaujinanti bus plėtojama. Anglys nekainuoja gal tiek daug tiesiogiai, bet netiesiogiai, per visuomenės sveikatą kainuoja gerokai daugiau. Net Kinija jau tą suprato.
Creatium 2014-01-25 10:36
Ir straipsnyje kalbama tik apie pačių energetikos šaltinių kainas. O kur dar tinklų modernizavimas, kad jie sugebėtų subalansuoti energijos kiekius?
kionig 2014-01-25 10:48
Anglių gavyba tik didės ir toliau uždarinėjant turimas AE. O jų uždarymas tikrai nepigus, kaip mes žinome. O vokiečiai turėjo ne vieną ir ne dvi veikiančias, o dar kiek nepastatytų buvo.
immortallt 2014-01-25 11:11
Kionig, sunku tiksliai vertinti, nes priklauso nuo daug kintamųjų, bet 2020 metais turėtų. Pvz biokuras Lietuvoje jau yra pigiausia alternatyva po hidroenergijos. Ypač turint omeny, kad 2/3 energijos poreikio yra ŠILDYMAS.
deivec 2014-01-25 14:46

immortallt 2014-01-25 15:17
1) Internetinės kultūros derėtų išmokti. Turėtum įspėjimą gauti iškart. Už ką? Na jei nesupranti - banas. 2) Jei jau pilstyti, tai koks skirtumas, vis tiek visi atsiradome iš tos pačio vakuumo, žudykime, terškime, skerskime. 3) Vartojimas didės, tol kol vartoti visi norės daugiau. Problemos sprendimas? Pradėk keistis nuo savęs.
Pumper 2014-01-25 15:18
Labai abejoju dėl žemų biokuro kainų. Jos tik auga pastoviai su kiekvienos biokuro katilinės pastatymu. Šnipštas iš to gausis.
perihellis 2014-01-25 16:48
Normalu, taip ir turėtų būti. Kuro tiekimo ir suvartojimo santykis pasikeičia ir keičiasi kaina. Kaip ir grūdai, geras derlius - maža kaina, blogas derlius - didelė kaina.
technologas 2014-01-25 18:00
- siūlyčiau pasidomėti. Elektrinės mašinos dar nepaplitę, o laikas tiksi (ir toliau įkyriai neplinta). Iki 2030 metų liko ne taip ir daug, o progreso kaip matome beveik kaip ir nėra. Labai kvailas žmonių sumanymas buvo plataus kelių tinklo tiesimas - vietoje to reikėjo tiesti geležinkelius, nes asmeninis važiavimas automobiliu - energetiškai labai neefektyvus. Nepagalvota. P. S. Gamtai nėra būtinas didelis žmonių skaičius. Gamta tik išlaiko pusiausvyrą
ZmogZ 2014-01-25 21:29
O aš tamstai patarčiau sužinoti ką reiškia kapitalizmas ir ką reiškia pelnas. Pasufleruosiu: turto prievartavimas, klastojimas, ponzio schemos nėra pelnas. Anksčiau buvo keista, dabar jau juokinga, kaip žmonės įsivaizduoja, kad "pas mus kapitalizmas"
perihellis 2014-01-25 21:49
http://img.lrytas.lt/show_foto/?id=391809&s=11&f=4 http://www.technologijos.lt/upload/imag ... 45/ttl.jpg koks skirtumas tarp paveiksliukų vienas tiesiog švytintis žaluma (neskaičiau, kur daryta nuotrauka, tačiau man panašu į Seirijus), kitam - lyg užterštoj aplinkoj suktųsi jas užteršę vėjo jėgainės
kionig 2014-01-25 21:57
Antram paveikslėly rūko nepažįsti?
perihellis 2014-01-25 22:25
tai jie abu vienodai teigiami atrodo? abiejuose žolė vienodai žalia, abiejuose dangus vienodai mėlynas? Taip, panašu, kad ten tiesiog rytas ar vakaras, rūkas ir pan. Tačiau tyčia (straipsnis lyg ir neigiamai šneka) buvo parinktas niūrus piešinėlis, o ne šviesus ryškus paveikslėlis ar tiesiog šiaip, kad durniau?
kionig 2014-01-25 23:25
Ką čia kabinėjiesi prie menkniekių.. Koks skirtumas kokie ten paveiksliukai, niūrūs, (ne)gražūs, tamsios ar šviesios spalvų gamos. Tie paveiksliukai prie straipsnių neturi jokios reikšmės. Kaip juos parenka ir kas tą darbą atlieka - nežinau nieko apie tai. Man ne paveiksliukai svarbūs, kurie tik vaizdiniai tėra, o straipsnyje išdėstytos mintys ir faktai, kad vokiečių žalioji vizija nėra jau tokia gera kaip atrodo.
immortallt 2014-01-26 00:39
Kapitalzmas - pajamų gavimas nuo investicijų. Kapitalizmas nėra nei už amoralumą, nei už teisės pažeidimą ar pan. Kapitalzimas, turbūt tęsis dar tūkstantmečius, tik keisis šiek tiek apibrėžimas, nes kapitalas, tai tavo ir tavo protėvių sukauptas turtas, paaukotas ateities vartojimas ir investicijos. Žaliasis kapitalizmas labai įmanomas, 1) punktas, skeidi ir nieko nepasakai 2) irgi galų gale nieko nepasakai 3) tu vis dar nesupratai, kas yra kapitalizmas bei dar nesupratai, kad užtenka sumažinti dabartines pasaulio emisijas iki 2/3, tam, kad pasiekti tvarią "taršą", tai yra tik 1/3 dabartinių emisijų sugeba gamta absorbuoti be ilgailaikių pasekmių. Gamtai visiškai poxui, kas toliau bus, jinai išliks net jei visos žinomos ir priimtinos mums gyvūnų rūšys išmirs, tik ar mes to norime? O elektromobiliams paplisti tereikia vieno vienintelio išradimo - akumuliatorių. Visa kita yra arti teorinio maksimumo. Čia daug kas įvairią apie mane nuomonę susidarę, bet realiai esu idealistas, tikėjau anksčiau, kad žmonės yra protingi, bet supratau, kad bent 80% yra debilai ir juos turi "vesti" protingesni, kad jiems ir bendruomenei būtų geriau, kad įmanomas tvarus augimas bei žalioji energetika (kai minimizuojamas poveikis aplinkai ir išlaikomas ekonominis augiams) yra įmanomas. Visada stengiuosi mąstyti objektviai, ne visad pavyksta, bet kiekvienas darom tai, kas įmanoma. O žmogus iš esmės yra subjektyvus, geriausias to pavyzdys, kai mėnulis atrodo labai didelis, o padarius nuotrauką, jis atrodo toks pat, kaip visada (kai mėnulis būna pakankamai žemai palyginus su horizontu, tai smegenys nesugeba tinkamai interpretuoti duomenų), tai ir atitinkamai, kartais nesugebi adekvačiai įvertinti situacijos, dėl tam tikrų aplinkybių. P.S. atsirprašau už gramatines klaidas, alkoholis daro savo
BishopaZ 2014-01-26 00:56
Nuo pat pradžių buvo aišku, kad nieko jiems nepavyks. Vokietija daug gamina ir prie viso to gamyba labai reikli elektros energijai. Pakilus elektros energijos kainai - kenčia konkurencingumas, na o nuo to visos šalies biudžetas ir t.t. Nagi protingi žmonės negali pjauti šakos ant kurios patys sėdi. Nors jei nebūtų uždarinėję AE, tai gal ir būtų jiem pavykę.
Atk 2014-01-26 01:40
Pritariu. Žiūri trumparegiškai. O paskui porina, kad sveikata brangiausias turtas, šlykštu žiūrėt į tokius veidmainius.
immortallt 2014-01-26 11:40
Pavyks. Kodėl? Žiūrėk, kas brangiausia kainuoja energetikoje, o anglys iš vis neturėtų dominuoti, nes kažkodėl niekas neskaičiuoja, kiek sveikatos apsaugai reikia daugiau milijardų, negana to, dar daro žalą pastatams ir gamtai dėl sieros.
secret 2014-01-26 12:56
o as sakau, kad pagarba vokietijai. Gaunasi ar nesigauna, bet ji bando ir daro. stato vejo jegaines, stato saules jegaines, jei ir uzsidaro atomines elektrines, tai darbo turi saules jegainiu gamintojai ir t.t. ir siaip zmones turi darbo energetikoj, tik is atomines pereina i zaliaja. gal padraugaus su Japnoja ir imsis vandenilio energetikos, ne viska mes zinom.
Verslininkas 2014-01-26 13:10
Jeigu jau vokietijai nepavyks tai nezinau kuriai kitai saliai pavyktu, apskritai vokietija yra kaip pavizdys visai europai, todel manau kad jeigu kas ir nepavyks tai bus graziai pakeista kitais budais, nes pasakyti kad nepavyks yra mazu maziausiai kvaila, bunant pavyzdziu. Kitas dalykas KUOM BLOGAI YRA DIDZIOSIOS RAIDES? Tiesiog siaip del idomumo, kai koks nors rusu gerbejas ateina ir ispeikia visa kas vyksta lietuvoje tai yra normalu jo? tai vadinama geru komentaru, arba kai koks nors kitas veikejas emigrantus isvadina juodadarbiais negrais velgi normalu taip? Nemaciau to veikejo komentaro, bet jeigu zmogus raso didziosiomis raidemis tai cia kas? nusikaltimas? man asmeniskai didziosios raides dar geriau yra nes jas patogiau skaityti.