„Huawei“ iššūkis „iPad mini“: pristatyta galinga, stilinga, bet pigesnė planšetė  (3)

Dar visai neseniai buvo pasklidę gandai apie naująjį „Huawei 7D-501“ planšetinį kompiuterį, tačiau be to, kad pastarasis turės 7 colių įstrižainės Full HD ekraną, nieko daugiau nebuvo žinoma. Dabar apie naująjį įrenginį buvo atskleista daugiau detalių ir iš jų matosi, kad „Huawei“ nusitaikė į tuos pirkėjus, kurie orientuojasi į nedideles „iPad mini“ planšetes, tačiau bent jau pastarosios kaina jiems yra per didelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai tokiems pirkėjams pirmiausia ir bus pasiūlytas planšetinis kompiuteris, pavadintas „MediaPad X1 7.0“. Pasak kinų puslapio „TEENA“, įrenginys pasižymės 1920 x 1200 px raiška sugebančiu atvaizduoti ekranu. Įrenginio pagrindinis darbas buvo patikėtas naujajam kompanijos „Huawei HiCilicon 910“ lustui, kuris veiks kartu su keturių branduolių „ARM Cortex-A9“ procesoriumi.

Pastarasis sugebės dirbti 1,6GHz taktiniu dažniu, o sklandų darbą užtikrins 2GB dydžio operatyvioji atmintinė. Su naujausiais ir daugiausiai resursų reikalaujančiais žaidimais, puikiai susidoros „ARM Mali 450“ grafinis procesorius.

Taip pat šis nedidelis planšetinis kompiuteris turės dvi kameras. Galinėje dalyje rasime 5-ių megapikselių, kuri galės filmuoti 1080p raiška. Priekinėje dalyje puikuosis 1,3-ijų megapikselių kamera, kuri bus skirta vaizdo pokalbiams. Be abejo bus galima naudotis Wi-Fi, Bluetooth ir 3G integruotais ryšių moduliais. GPS siųstuvo pagalba vartotojai galės nustatyti savo būvimo vietą bei naudotis navigacinėmis sistemomis.

Kaip ir įprasta, kompanija šiam įrenginiui pasirinko „Android“ 4.2.2 „Jelly Bean“ operacinę sistemą.

Kol kas tikslios planšetės kainos neskelbiama, tačiau neabejotinai ji bus pigesnė nei „Apple iPad Mini“. Paminėtas „MediaPad X1 7.0“ charakteristikas tolesnėje nuorodoje galite palyginti su „iPad Mini“ techniniais duomenimis, lietuviška kaina ir patys įvertinti, kiek rimtas yra „Huawei“ iššūkis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (3)