nVidia: pagrindinė procesorių Tegra paskirtis – ypač galingi telefonai  (0)

Charizmatiškasis nVidia vykdomasis direktorius Jen-Hsun Huang per ketvirčio ataskaitai skirtą konferenciją be visų kitų klausimų aptarė ir SoC mikroschemas Tegra, kurios naudojamos išmaniuosiuose telefonuose, planšetėse, mobiliose žaidimų konsolėse ir kt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telefonai, skirti masinei rinkai – tai nėra mūsų tikslas“, – pareiškė Jen-Hsun Huang, atsakinėdamas į analitikų klausimus. Jo teigimu, nVidia siekia, kad Tegra procesoriai pasirodytų galinguose išmaniuosiuose telefonuose (superphones), taip pat žaidimų ir multimedia planšetėse.

Be to, kompanija labai nori, kad SoC Tegra aktyviai būtų pradėta naudoti automobilių pramogų centruose ir saugumo sistemose. Plačios naujausios Tegra grafikos posistemės galimybės gali būti išnaudotos, pavyzdžiui, automobiliuose, kad padėtų transporto priemonėms išvengti susidūrimo su kliūtimis ir kitais automobiliais.

nVidia vadovas teigė, kad pirmieji sprendimai su procesoriumi Tegra 4i rinkoje pasirodys iki kovo mėnesio pabaigos. Pastaroji 4 branduolių mikroschema skiriasi nuo savo pirmtako Tegra 4 tuo, jog turi integruotą 4G LTE modemą – pagrindinis Tegra 4 trūkumas, dėl kurio gamintojai renkasi konkurento Qualcomm sprendimus.

Jen-Hsun Huang užsiminė, kad produktai su naujuoju Tegra K1 procesoriumi debiutuos šių metų antroje pusėje. Pastarasis sprendimas įdomus tuo, jog turi grafikos posistemę su 192 CUDA branduoliais (Kepler architektūra, palaikančia DirectX 11 ir varikliuką Unreal Engine 4. Be to, viena iš Tegra K1 modifikacijų palaiko 64 bitų instrukcijas, taigi procesoriui Tegra atsiveria kelias į galingesnes nei 32 bitų sistemas.

Deja, kol kas optimizmu švyti tik nVidia vadovas, kadangi per metus Tegra procesorių pardavimai susitraukė 37%, parodė kompanijos paskutinio ketvirčio ataskaita.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)