„Android“ planšetiniai kompiuteriai niekaip nepaveja „Apple iPad“ populiarumo  (0)

Nepaisant to, kad „Android“ operacinę sistemą naudojančių planšetinių kompiuterių parduodama vis daugiau, „Apple iPad“ ir toliau išlieka labiausiai naudojamu planšetiniu kompiuteriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliktas tyrimas parodė, kad piko valandomis (apie 9 val. ryto), planšetiniai kompiuteriai su „Android“ yra naudojami 25 % mažiau nei pagrindinis konkurentas „iPad“, skelbiama kompanijos „Chitika“ atliktoje studijoje. Šie tyrimai buvo atlikti Šiaurės Amerikoje, kur buvo analizuojama, kaip dažnai ir kokiems planšetiniams kompiuteriams buvo parodomos reklamos. Iš viso duomenys buvo paimti iš dešimties milijonų įrenginių, tad statistiškai tai pakankamai solidi imtis išvadų darymui.

Įdomu tai, jog JAV rinkoje planšetinis kompiuteris „Microsoft Surface“ yra naudojami mažiau nei 5 % viso „iPad“ naudojamo laiko. Vis dėlto, „Surface“ planšetai yra labiau skirti darbui, todėl darbo valandomis pastarieji yra naudojami šiek tiek dažniau ir minėtas procentas išauga. Nepaisant to, konkuruoti su „iPad“ ir „Android“ planšetiniais kompiuteriais pastarieji niekaip nesugeba.

Taip pat išskiriama, jog „iPad“ planšetiniai kompiuteriai dažniausiai yra naudojami rytais ir vakarais, kuomet vartotojai ruošiasi į darbą ar kitas įstaigas bei sugrįžta į namus. Kitaip tariant, planšetiniai kompiuteriai jau tapo laisvalaikio praleidimo priemone, šias funkcijas perimdami iš seniau naudotų personalinių kompiuterių.

Nors surinkti statistiniai duomenys neatskleidžia, kurie būtent „iPad“ modeliai naudojami, vis dėlto manoma, jog daugiausiai vartotojai naudojasi „iPad Air" ir „iPad 2" modeliais. Šie spėjimai remiasi jau pardavimų statistika, pagal kurią šie du modeliai prekyboje yra patys populiariausi.

Primename, jog „Apple“ praeitų metų pabaigoje, pardavė rekordišką kiekį, net 27 milijonus planšetinių kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)