Naujas būdas atsiskaityti už narkotikus – jau net dvi virtualios valiutos  (1)

Bitkoinai (angl. BitCoin) nėra vienintelė virtuali valiuta, kuri keičia mokėjimo už prekes būdą. Dvi naujos kriptovaliutos yra skirtos pirkti narkotikus – legalius ar nelegalius – ir suteikia naujų alternatyvų legaliai veikiantiems verslininkams, tiek ir nelegalių internetinių platformų savininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios prekybai narkotikais skirtos valiutos yra „PotCoin“ ir „DopeCoin“. „PotCoin“ yra valiuta, skirta įsigyti marihuanos legaliose rinkose, o „DopeCoin“ kūrėjai tiesiog norėtų ją matyti milijardinėje narkotikų rinkoje, nesvarbu ar prekyba būtų legali.

Vienas iš „Huffington Post“ kalbintų „PotCoin“ kūrėjų, kuris paprašė jį įvardinti ponu Johnesu, sakė manantis, kad jo su kolegomis kurta valiuta bus priimta kaip teisėta legalioje narkotikų industrijoje, nuo augintojų Vankuverio ar Kolorado valstijose, kuriose marihuana buvo legalizuota, iki Amsterdamo kavinių.

Jonesas sakė ketinantis savo tapatybę atskleisti balandžio mėnesį Niujorke vyksiančioje kriptovaliutų konvencijoje.

„DopeCoin“ kūrėjas, pasivadinęs „Dopey“, sakė kad naujoji valiuta bus skirta tiek legaliai prekybai, tiek nelegalios veiklos finansavimui juodojoje narkotikų rinkoje ir internetinėje narkotikų prekybos platformoje „Silk Road“, kuri padėjo išpopuliarėti ir „Bitcoin“ valiutai.

„Mes esame blogieji kriptovaliutų berniukai, – „Huffington Post“ cituoja „Dopey“ – niekuomet neskatinčiau su šia valiuta pirkti nelegalių narkotikų ar kitų nelegalių prekių. Ši valiuta yra sukurta žmonėms, o ką jie su ja daro, jau ne mūsų reikalas – lygiai taip pat, kaip ir su JAV doleriu.“

Skaitmeninės valiutos turi potencialo išspręsti didžiules marihuanos verslo problemas JAV, nes ten federaliniai įstatymai vis dar skelbia, kad marihuana yra nelegali, o tradiciniai bankai vengia marihuanos verslo, todėl nėra galimybės atsiskaityti kredito kortele ar tiesiog atsidaryti sąskaitos.

Dėl to šiuo verslu užsiimantys verslininkai turi mokėti grynais ir susiduria su rizika, taip pat problemomis išmokant darbuotojams algas.

Virtualios valiutos, taip pat ir „Bitcoin“, turi itin žemus pervedimo mokesčius. Jos yra saugios, tačiau, kaip ir kiekviena mokėjimo forma, gali būti pažeidžiamos.

„PotCoin“ ir „DopeCoin“ kūrėjai yra patyrę interneto vilkai. „PotCoin“ sumanytojai anksčiau dalyvavo sėkmingų startuolių kūrime' o „DopeCoin“ kūrėjai anksčiau užsiėmė mobiliųjų programėlių ir mokėjimo sistemų kūrimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(2)

Komentarai (1)