Prisimink kur lankeisi – visa naršymo internete istorija viename grafiniame vaizde (Video)  (0)

Turbūt nesunku nuspėti, kad pažvelgus į daugelio naršymo istoriją, „Facebook“ naudojimas balansuoja ties priklausomybės riba, tačiau nuo šiol naršyklės įrankis atskleis tikrąjį klaidžiojimo po socialinius tinklus vaizdą vienoje nuotraukoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasinaudojus naršykle „Chrome“ galite sukurti interaktyvų grafinį vaizdą („Ikonų istoriją“) iš visų kada nors aplankytų internetinių svetainių. Puslapiai vaizduojami pasitelkus piktogramas – mažos skiriamosios gebos ikonėles, kurios siejasi su atitinkama svetaine. Jų eiliškumas priklauso nuo aplankymo datos bei laiko. Kiekvienas piktograma susieta su URL interneto adresu, todėl prireikus, visada galima į ją vėl sugrįžti.

Kaip teigia, Carnegie Mellon universiteto studentas ir šio išradimo autorius Shan Huang, suvokęs, kiek daug laiko praleidžia internete, nuo darbo iki tiesiog betikslio klajojimo, jis nusprendė, kad naršyklė galėtų papasakoti neįtikėtinų dalykų apie jo gyvenimą.

„Mano pradinė idėja buvo sukurti peržiūrėtų tinklapių biblioteką. Norėjau nustatyti, kaip atrodytų visų perskaitytų internetinių svetainių vaizdas, jeigu tai būtų knygos.“, – savo tinklaraštyje komentavo Shan Huang. Bandydamas sukurti knygos pavidalą kiekvienai aplankytai svetainei pažymėti, studentas nusprendė viską supaprastinti iki ikonų ir atsitiktinai sukūrė interaktyvų grafinį vaizdą.

Daugelis piktogramų yra iš karto atpažįstamos (tokios, kaip „Facebook“ ar „Gmail“) sistemoje, o nustatyti mažiau populiarias gali būti sunkiau. Tų svetainių, kurios neturi specialių piktogramų, adresai yra rodomi baltų langelių pavidalu.

Kiekvienas URL adresas „Chrome“ naršyklėje gali būti rūšiuojamas pagal datą bei valandą. Laikant pelę virš kiekvienos ikonėlės galima pasižiūrėti svetainės pavadinimą ir kiek laiko ji buvo atverta.

Svetainės pasiektos per „Chrome Incognitio Mode“ režimą nėra talpinamos į šį interaktyvų vaizdą, kaip ir puslapiai, kuriuos aplankęs internautas pašalino iš naršyklės istorijos. Tačiau jeigu vartotojas yra prisijungęs prie įvairių kitų „Chrome“ prietaisų, visa tai atsispindės jūsų sukurtame modelyje.

(11)
(1)
(0)

Komentarai (0)