Apple ir Samsung konflikte kyšo Google „ausys“  (7)

Du didžiausi pasaulio telefonų gamintojai – „Apple“ ir „Samsung“ – vėl grįžta į teismą. Kaip ir anksčiau, bendrovės viena kitą kaltina kopijuojant dizainą ir funkcijas. Šįkart ginčas apims ne tik techninę, o ir programinę įrangą, todėl teisme dalyvaus ir „Samsung“ naudojamos operacinės sistemos „Android“ kūrėja „Google“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ kaltina „Samsung“ kopijuojant tam tikras telefonų funkcijas, iš kurių vartotojams labiausiai žinoma yra ekrano braukimas tam, kad mobilusis telefonas būtų atrakintas. O „Samsung“ atkerta, kad technologijos pionieriai yra jie ir plagiavimu kaltina „Apple“.

„Apple“ iš „Samsung“ tikisi prisiteisti iki 2 mlrd. dolerių, skelbia BBC. Timo Cooko vadovaujama bendrovė reikalauja, kad „Samsung“ sumokėtų 40 dolerių mokestį už kiekvieną parduotą telefoną, kuriame buvo panaudota „Apple“ programinė įranga. „Apple“ atnešė revoliuciją į asmeninių kompiuterių rinką, – ieškinyje rašo „Apple“. – „Samsung“, priešingai, visą laiką kopijavo inovatyvias „Apple“ technologijas ir produktus, dizainą ir funkcijas bei užtvindė rinkas prietaisais su nukopijuotomis technologijomis.“

Iš viso „Apple“ pateikė ieškinį dėl penkių „iOS“ operacinėje sistemoje esančių funkcijų, tarp kurių yra ekrano braukimas ir technologija, kuri leidžia pamačius telefono ekrane, pavyzdžiui, telefono numerį, automatiškai pradėti skambutį jį palietus ekrane .

Tačiau „Samsung“ į šiuos „Apple“ kaltinimus atsakė dviem naujais ieškiniais ir aiškina, kad „Apple“ „Samsung“ sukurtas inovacijas panaudojo gamindama „iPhone“, „iPod“ ir „iPad“ produktus.

„Samsung“ skelbia turinti patentą, kuris nulemia, kaip nuotraukos ir vaizdo įrašai išdėstomi telefono ekrane, o taip pat, kad išrado metodą, kaip duomenis perduoti žemo dažnio signalais.

Atsižvelgiant į tai, kad šiame ginče daug ir dažnai kalbama apie programinę, o ne apie techninę įrangą, daugelis kalba, kad šis ginčas yra ir „Google“ kova prieš „Apple“. „Google“ gaminama operacinė sistema „Android“ veikia „Samsung“ įrenginiuose.

Vienas iš pagrindinių liudininkų byloje yra buvęs „Google“ inžinierius Andy Rubinas, kuris kuravo „Android“ OS kūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (7)