Pristatyta nauja ADATA SSD kaupiklių serija  (0)

Kompanija ADATA išplatino pranešimą spaudai, kuris skirtas naujai SSD duomenų kaupiklių serijai Premier Pro SP920. Ir jei visai neseniai kompanija Intel savo naujuose 730 Series kaupikliuose įdiegė savo firminį kontrolerį, ADATA taip pat nusprendė atsisakyti anksčiau naudoto LSI SandForce sprendimo. Šį kartą pasirinktas kontroleris Marvell 88SS9189.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ADATA Premier Pro SP920 kaupiklių asortimentą šiuo metu sudaro keturi modeliai, kurių talpa – 128, 256, 512 GB ir 1 TB. Duomenų kaupikliai naudoja 20 nm Micron gamybos MLC NAND mikroschemas, tačiau išsiskiria tuo, jog čia įdiegta vis dar retai sutinkamus 128 GB talpos atminties kristalus – dauguma dabar rinkoje esančių modelių naudoja 64 GB talpos.

Panašios talpos mikroschemas šiuo metu galima tik Crucial M500 ir Kingmax SME32 Xvalue/SME35 Xvalue SSD kaupikliuose, taip pat Samsung modeliuose su TLC NAND atmintimi. Akivaizdu, kad 128 GB kristalų pasirinkimas nulemtas mažesnės kainos – ADATA visuomet garsėjo kaip nebrangių sprendimų gamintojas.

Nors naujosios serijos kaupiklių kainos dar neskelbiamos, bet jas galima prognozuoti pagal senesnius analogus - jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su šiuo metu Lietuvoje prekiaujamais ADATA SSD diskais ir jų kainomis.

Premier Pro SP920 produktyvumo lygis atitinka naudojamos atminties tipą: nuoseklaus skaitymo sparta – 560 MB/s, tuo tarpu įrašymo greitis svyruoja nuo 180 MB/s (128 ir 256 GB modeliuose), tuo tarpu 500 MB/s sparta pasiekiama tik 512 MB ir 1 TB kaupikliuose, skelbiama pranešime spaudai.

Kaupikliai turi 2,5“ formato 7 mm storio korpusą. Komplekte yra adapteris diegimui į 3,5“ nišą, taip pat atsarginių kopijų darymo ir duomenų perkėlimo programos Acronis True Image HD licencinis raktas. Gamintojas suteikia 3 metų garantiją.

Beje, puslapyje Tom‘s Hardware jau pasirodė ADATA Premier Pro SP920 kaupiklių testai, su kuriais galite susipažinti individualiai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: