Kinija praktiškai ignoravo Windows XP palaikymo pabaigą  (0)

Iš kartos kelios analitikų kompanijos – Gartner ir IDC – pateikė savo ataskaitas apie asmeninių kompiuterių tiekimą 2014 m. I ketvirtyje. Kaip ir 2013 m. paskutinis ketvirtis, pirmieji trys šių metų mėnesiai pasižymėjo tuo, jog buvo garsiai kalbama apie Windows XP palaikymo pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praktiškai turėjome matyti, kaip vartotojai skuba modernizuoti savo asmeninius kompiuterius arba keisti senus stacionarių ir nešiojamų kompiuterių modelius į naujus… Ar taip nutiko iš tikrųjų?

Gartner teigimu, 2014 m. I ketvirtyje pirmą kartą per paskutinius septynerius metus PC rinkos kritimas buvo gana švelnus: pasaulinė rinka susitraukė vos 1,7% per metus. Nemaža paklausa buvo pastebima verslo sektoriuje, tačiau ne tarp namų vartotojų.

IDC pasižymėjo mažesniu optimizmu. Jos specialistų teigimu, šių metų I ketvirtyje PC rinka susitraukė 4,4%.

Kompanija Lenovo ir toliau didina atotrūkį nuo konkurentų. Kompanijos HP ir Dell taip pat pasirodė neįprastai gerai, nors tai joms nebūdinga, atsižvelgiant į paskutinių metų rezultatus. Šios amerikiečių kompanijos stiprios verslo sektoriuje, ir būtent joms teigiamai pasitarnavo Windows XP palaikymo nutraukimo baimė.

Kompanija Acer buvo vienintelė, kuri tarp penkių pirmų kompanijų sumažino pardavimus per minėtą laikotarpį. Beje, JAV rinkoje prastai sekėsi ir Apple (-3,8%), tačiau labiausiai šiame regione nesisekė kompanijai Toshiba (-7%).

Asmeninių kompiuterių pardavimai EMEA regione (Europa, Artimieji Rytai ir Afrika) per metus susitraukė 0,3%. PC keitimą daugiausia inicijavo paprasti vartotojai. Valstybinės institucijos buvo neaktyvios dėl ekonominės krizės ir sumažėjusių biudžetų, taigi čia kompiuterių parkas išliks toks, koks ir buvo.

Bene prasčiausiai PC gamintojams sekėsi Kinijoje. Šioje šalyje asmeninių kompiuterių pardavimai per 2014 m. I ketvirtį smuko visais 10,8%. Ekspertams tai leidžia teigti, kad kinai visiškai nesureagavo į oficialų Windows XP palaikymo nutraukimą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(1)
(-1)

Komentarai (0)