Neįtikėtinas Mac kompiuterių populiarumas: jiems nebegalioja jokie ekonomikos dėsniai?  (46)

Jau ne kartą teko girdėti apie asmeninių kompiuterių rinkos susitraukimą. Nežiūrint į tai, kompanijos Apple kompiuterių pardavimai ir toliau auga. Tokią išvadą padarė kompanijos Needham ekspertas Charlie Wolf, kurį cituoja puslapis AppleInsider.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charlie Wolf neseniai pristatė savo naujausią ataskaitą, kurioje galima matyti situaciją asmeninių kompiuterių ir mobilių įrenginių rinkoje. Jo duomenimis, per paskutinius 11 metų Mac stacionariems ir nešiojamiems kompiuteriams pavyko padidinti savo pasaulinės rinkos dalį nuo 1.82% iki 5.05%. Negana to, šis rodiklis ir toliau auga.

Ekspertas pažymi, jog nuo 2003 m. vidutinė kompiuterio kaina sumažėjo nuo $1083 iki $639, tuo tarpu Mac atpigo vidutiniškai vos $198 – iki $1351. Tai reiškia, kad faktinis standartinio PC ir Mac kainos skirtumas padidėjo nuo $466 iki $712.

Jei įdomu, tolesnėse nuorodose galite palyginti įvairių gamintojų nešiojamų kompiuterių lietuviškas kainas su Apple Mac produkcija. Pirmiausia, galite peržiūrėti ką ir už kiek galima įsigyti Lietuvoje iš nešiojamų Apple Mac kompiuterių serijos: tai MacBook Pro, MacBook Pro Retina ir MacBook Air. Palyginimui, kokia pasiūla ir kainos iš kitų populiariausių gamintojų: ASUS nešiojami kompiuteriai, HP kompiuteriai, Acer kompiuteriai, Dell kompiuteriai, Lenovo kompiuteriai.

Tuo pačiu metu, kai Mac kompiuteriai meta iššūkį gerai žinomiems ekonomikos dėsniams, iPhone dalis išmaniųjų telefonų rinkoje po truputį traukiasi. Maksimumas buvo pasiektas 2011 m., kai iPhone užėmė 23.8% rinkos. Dabar šis rodiklis nuolat mažėjo – po iPhone 5S ir 5C debiuto praėjusių metų rudenį Apple išmanieji telefonai užima 17.8% rinkos.

Charlie Wolf pažymi, jog Apple padėtis sparčiai silpnėja besivystančiose rinkose. Tai ypač pastebima Azijos – Ramiojo vandenyno, Artimųjų Rytų ir Afrikos regionuose. Viso to priežastis – kainų politika, kurios Apple nenori keisti jau eilę metų. Tiesa, Vakarų rinkose iPhone pozicijos ir toliau išlieka stiprios.

Jei įdomu, galite peržvelgti kokios iPhone kainos yra Lietuvoje - tolesnėse nuorodose matysite kiek įkainoti skirtingų modifikacijų iPhone 5S bei jo broliukai iPhone 5C.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(1)
(1)

Komentarai (46)