Policija įspėja saugotis viruso, apgaule išviliojančio pinigus  (6)

Lietuvos kriminalinės policijos biuras pakartotinai įspėja, kad plinta kompiuterinis virusas, skirtas apgaule išvilioti pinigus iš kompiuterių vartotojų prisidengiant Lietuvos teisėsaugos įstaigų vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuterinis virusas „užrakina“ užkrėstą kompiuterį, o kompiuterio vartotojui parodo pranešimą su Lietuvos teisėsaugos įstaigų simbolika ir melagingu pranešimu apie tai, kad kompiuteris užblokuotas dėl kompiuterio vartotojo neva padarytų teisės pažeidimų.

Tam, kad būtų panaikintas kompiuterio užblokavimas, vartotojo prašoma sumokėti 300 litų „baudą“, kurią sumokėti prašoma pasinaudojus loterijos „Perlas“ terminalų paslaugomis.

„Įspėjame gyventojus, kad tokie atvejai yra pasikėsinimas sukčiauti ir patariame jokiu būdu nepervedinėti pinigų nusikaltėliams“, – rašoma policijos pranešime spaudai.

Pastebėjus tokius atvejus, vartotojai raginami kreiptis į Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybą. telefonu (8 5) 271 9613, 271 9820, arba elektroniniu paštu cyberpolice@policija.lt.

Papildomos informacijos apie tai, kaip būti saugiam internete, galite rasti tinklalapiuose Cert.lt bei Esaugumas.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(51)
(0)
(45)

Komentarai (6)