Rusijos specialiosios pajėgos, skirtos nelegaliems veiksmams užsienyje (Video)  (2)

Rusija dar prieš metus gyrėsi, kad įkūrė specialiąsias pajėgas, kurios keltų sumaištį užsienio valstybėse, naikintų neįtikusius politikus ir destabilizuotų padėtį. Būtent šios pajėgos ir dalyvavo okupuojant Krymą, o dabar kelia neramumus Rytų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Ukrainskaja pravda“, pernai apie tai buvo parodytas televizijos reportažas. Šią informaciją antradienį paskelbė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos Informacijos politikos departamento direktorius Eugenijus Perebyjnis.

Jo teigimu, specialiosios paskirties būrys buvo įkurtas vykdyti diversijas, naikinti neįtikusiems politikams ir veiklai užsienio valstybėse.

Rusijos kariai atvirai pareiškė, kad rengiasi nelegaliai veikti kitose šalyse.

Tuo metu, kai buvo kuriamas reportažas, pajėgų kariai dalyvavo mokymuose, kaip vienos iš kaimyninių valstybių teritorijoje vykdyti karinius diversinius veiksmus.

„Naujos specialiosios pajėgos, Rusijos žurnalistų žodžiais, turi įvykdyti pikantiškas užduotis, nukreipti kitų šalių dėmesį nuo išorės problemų, sukurti joms vidaus problemų, supurtant tų šalių politinę sistemą“, – sakė jis.

E.Perebyjnio žodžiais, tokios pajėgos įkuria, apmoko ir vadovauja užsienio šalyse esantiems partizaniniams judėjimams, be sankcijų naikina neįtinkančius lyderius kitose šalyse.

„Ar ne šie diversantų būriai dabar veikia Ukrainoje ir ar ne tą patį, prieš metus mokymuose pagarsintą scenarijų jie naudoja?“, – klausė jis.

Diversantus pinigais aprūpina rusiškas bankas

Ukrainos saugumo tarnyba (UST) antradienį paskelbė pradėjusi baudžiamąją bylą dėl terorizmo finansavimo. Tokių įtarimų sulaukė rusiško banko darbuotojai.

„UST nustatė, kad Ukrainos Rytuose veikiančių teroristinių grupių finansavimas vyksta naudojantis Rusijos banku“, – teigiama išplatintame pranešime.

Tarnybos duomenimis, kovo ir balandžio mėnesiais banko padalinio Kijeve darbuotojai finansavo teroristinių grupių organizatorius. Banko darbuotojai jiems perdavė 45 mln. grivinų.

Buvo nustatyta, kad bankas kasdien diversantams į korteles perveda nuo 200 iki 500 dolerių.

Rusijos spectarnybos Ukrainos kareiviams siuntinėja SMS

Kaip rašo „Ukrainskaja pravda“, Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai Ukrainos kariškiams ir jų šeimoms ėmė siuntinėti provokuojančias trumpąsias žinutes. Apie tai paskelbė Ukrianos gynybos ministro pavaduotojas Petras Mechedas.

„Pavyzdžiui, jeigu kareiviui skambina motina, iškart tiek ji, tiek jos sūnus gauna SMS žinutę. Per tokias žinutes Rusijos specialiosios tarnybos platina propagandą“, – sakė jis.

Buvęs UST vadovas Igoris Semeška pabrėžė, kad Ukrainos saugumas vangiai vykdo elektroninę žvalgybą. Taip yra dėl to, kad ši pareiga išdalinta kelioms institucijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (2)