Bilas Geitsas bando „atsikratyti“ Microsoft?  (9)

Štai jau 12 metų vienas iš Microsoft įkūrėjų ir buvusių vadovų – Bilas Geitsas (Bill Gates) – kiekvieną ketvirtį parduoda po 20 mln. šios kompanijos akcijų. Šiuo metu jo rankose yra 330 mln. Microsoft vertybinių popierių. Jei tokie tempai tęsis, po ketverių metų Bilas Geitsas neturės nė vienos Microsoft akcijos. Ar visa tai reikia vertinti kaip tikėjimo savo įkurta firma praradimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eilė ekspertų manymu, tokią išvadą daryti per anksti. Microsoft turi galybę priemonių ir finansinių resursų, kad išliktų net labai sunkiu laikotarpiu. Galima spėti, kad Bilas Geitsas laiku suprato, kad palikimo su savimi į kapus nenusineši, tuo tarpu gautas lėšas galima įlieti į jo labdaros fondą „Bill & Melinda Gates Foundation“. Tai reiškia, kad istorija jį prisimins ne tik kaip turtingiausią pasaulio žmogų, tačiau ir kaip ir dosnų filantropą.

Beje, po paskutinio akcijų dalies pardavimo Bilas Geitsas daugiau nėra didžiausias Microsoft akcininkas, praneša naujienų agentūra Reuters. Dabar juo tapo Steve Ballmer, kuriam priklauso 333 mln. kompanijos vertybinių popierių. B. Geitsas ir S. Ballmer kartu išlaiko 4 proc. Microsoft akcijų. Juos šiek tiek lenkia kompanijų grupė, kurią sudaro The Vanguard Group, BlackRock ir State Street Global Advisors.

Priminsime, kad 2000 m. Bilas Geitsas perdavė generalinio direktoriaus postą S. Ballmeriui. Pastarasis šias pareigas ėjo iki 2014 m. vasario mėnesio. Tuomet B. Geitsas paliko ir direktorių valdybos pirmininko postą, nors vis dar išlieka valdybos nariu. Šiuo metu trečdalį savo laiko jis skiria naujam Microsoft vadovui Satya Nadella. Akivaizdu, kad iš tokio žmogaus, kaip Bilas Geitsas, yra ko išmokti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(25)
(7)
(18)

Komentarai (9)