„Airbus“: 2050-aisiais kelionė lėktuvu prilygs prabangiam poilsiui (Video)  (1)

Skrydis lėktuvu kartais gali prailgti. Tačiau tik ne tuose ateities lėktuvuose, kuriuos įsivaizduoja orlaivių gamintojos „Airbus“ dizaineriai. Kurdami ateities lėktuvų koncepcijas jie numato panoraminius langus, pramogų zonas, barus, tiesioginį vaizdo ryšį su kolegomis ar artimaisiais ir krėslus, virstančius patogiais gultais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo „Airbus“, jau 2050 metais dalis lėktuvų korpusų turėtų būti gaminami iš skaidrios medžiagos. O jeigu keleiviui šviesa būtų per ryški, ją kiekvienas asmuo galėtų pritamsinti vos vienu rankos mostu. Anot orlaivių gamintojos, keleiviai galės ilsėtis masažiniuose krėsluose, kurie parūpins norimų gėrimų. Sėdėdamas tokiame krėsle keleivis galės mėgautis lengvu vėjeliu ar pušų kvapu, tuo pačiu metu žaisdamas kompiuterinius žaidimus ar per ekraną skaitydamas pasakas savo vaikams. Kadangi numanoma, jog nutukusių žmonių skaičius pasaulyje iki 2065-ųjų gali pasiekti 65 proc., krėslai bus lankstūs ir patogiai prisitaikys prie kūno masės.

Šių krėslų turėtų nekantriai laukti ir jų švara besirūpinantis personalas, mat sėdynės pačios save valys ir remontuos, tokių inovacijų kaip purvą atstumianti danga ir susitaisantys paviršiai dėka.

Beje, keleiviui pačiam nereikės rūpintis, kaip padėti į vietą rankinį bagažą. Jį reikės įdėti į tam tikrą nišą įlipant į lėktuvą ir bagažas pats atkeliaus prie kliento vietos.

Kadangi apie trečdalis įmonės apklaustų žmonių išreiškė norą, kad skrydis būtų panašus į atostogas, „Airbus“ mano, jog lėktuvuose bus daugiau pramogų, įdiegtų panaudojant technologines naujoves.

Pavyzdžiui, būtų įrengtos privačios patalpos, kur pagal pageidavimą galėtų būti virtualiai žaidžiami tokie žaidimai kaip golfas, vyktų vakarėlis arba būtų surengta romantiška vakarienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (1)