Microsoft žino, kaip priversti išmaniųjų telefonų baterijas veikti bent savaitę  (7)

Ekspertai ne kartą ir ne du kalbėjo, jog išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai progresuoja gana sparčiai, tačiau per daugelį metų mažiausiai nustebino šiems įrenginiams skirti akumuliatoriai. Daugeliui vartotojų juos tenka įkrauti beveik kasdien. Microsoft mano, panašią situaciją būtina keisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft Research padalinio ekspertai teigia matantys problemos esmę – per pastaruosius 15 metų energijos saugojimo akumuliatoriuose tankis padidėjo vos 2 kartus. Tad buvo nuspręsta susikoncentruoti ne į naujo tipo akumuliatorių kūrimą (apie juos kalbama beveik kasdien), o į dabartinių tobulinimą.

Vienu iš dabartinių sprendimų optimizavimo būdų – atsisakyti vieno didelio akumuliatoriaus ir naudoti du mažus. Kaip ir procesoriaus skaičiavimų branduoliai yra pritaikyti skirtingoms apkrovoms, taip ir čia – vienas akumuliatorius būtų naudojamas žaidimams ir kitoms daug resursų reikalaujančioms užduotims, tuo tarpu ramybės ir nereiklių operacijų vykdymo metu būtų naudojamas antrasis.

Dabar akumuliatoriai optimizuoti, atsižvelgiant į vidutinį naudojimo variantą, t.y. net ir nesudėtingų operacijų vykdymo metu akumuliatorius eikvojamas daugiau, nei būtina. Pritaikius naująjį metodą, kūrėjai ketina padidinti autonominio darbo laiką iki 50%.

Taip pat stengiamasi optimizuoti programinę įrangą: Wi-Fi valdymo režimas jau įdiegtas Windows 8, o atitinkamas instrumentas „Power Monitoring“ – mobilioje platformoje Windows Phone. Microsoft Research atstovai neabejoja, kad šios optimizacijos bus naudingos ir toms kompanijoms, kurios užsiima dėvimos elektronikos gamyba.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(24)
(5)
(19)

Komentarai (7)