Japonai sukūrė akinius su pranešimų sistema (Video)  (0)

Japonijoje netrukus parduotuves pasieks „Fun-iki Glasses“ pavadinti akiniai, kurie informuos ir primins apie žmogui svarbius įvykius, pranešė „Engadget“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo funkcionalumu jie nekonkuruoja su „Google Glass“ ar kitų gamintojų išmaniaisiais akiniais: „Fun-iki Glasses“ apsiriboja tik garso ir šviesos signalais, kurie turi atkreipti vartotojo dėmesį į tam tikrus įvykius. Viršutinėje akinių rėmelio dalyje šalia kairiosios ir dešiniosios akies įmontuota po 3 šviesos diodus. Jie gali generuoti įvairiaspalvį apšvietimą, kuris žmogaus bus matomas taip, tarsi šviestų pats akinių stiklas, sakoma pranešime. Apšvietimo ryškumas reguliuojamas automatiškai pagal aplinkos sąlygas: rėmelyje integruotas apšviestumo jutiklis. Akinių rėmelio kojelėse įrengti nedideli garsiakalbiai, kuriais perduodami garso signalai. Energiją „Fun-iki Glasses“ tiekia juose įmontuota ličio jonų baterija, kurią galima įkrauti per „Micro-USB“ jungtį. Skelbiama, kad baterijos talpos pakanka maždaug 2 dienoms, jei akiniai naudojami vidutiniu intensyvumu.

„Fun-iki Glasses“ veikia kartu su išmaniuoju įrenginiu, tai yra, telefonu ar planšete. Ryšys palaikomas per „Bluetooth 4.0“ jungtį. Akiniams skirta aplikacija leidžia pasirinkti akinių siunčiamų pranešimų tipą ir susieti juos su tam tikrais įvykiais. Pavyzdžiui, gavus naują SMS akiniai gali aktyvuoti žalią LED, o jei kas nors skambina, pasigirsta akinių generuojamas garsinis signalas.

Lygiai tokiu pat būdu galima suprogramuoti „Fun-iki Glasses“, kad akiniai laiku praneštų apie artėjančius susitikimus ar laukiančius darbus.

Pranešama, kad „Fun-iki Glasses“ bus galima įsigyti už maždaug 150 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)