Samsung pristatė naujos kartos SSD kaupiklius su 3D V-NAND atmintimi  (0)

Kompanija Samsung oficialiai pristatė naujos kartos SSD kaupiklius, kurie sukurti perspektyvios 3D NAND atminties mikroschemų pagrindu. Šiuolaikinių technologijų gerbėjus šis įvykis turėtų labai nudžiuginti, juo labiau, kad tai yra pirmieji pasaulyje tokio tipo SSD kaupikliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis gamintojo pranešimu, 3D V-NAND pasižymi didesniu ilgaamžiškumu ir mažesniu energijos suvartojimo lygiu, nei dabar rinkoje plačiai paplitusi MLC NAND atmintis. Nepaisant to, kad 3D V-NAND gamybai naudojama 40 nm technologija, naujoji atmintis leidžia padidinti mikroschemos talpą ir taip sumažinti galutinio produkto kainą.

Dar prieš mėnesį P. Korėjos kompanija buvo pareiškusi, jog ėmė masiškai gaminti 3D V-NAND mikroschemas, tačiau prireikė papildomo laiko, kad būtų ištobulinti tiek galutiniai produktai, tiek jų programinė įranga. Laikas nepraėjo veltui: pristatytas iš karto flagmaniškas produktas Samsung 850 Pro.

Gamintojo teigimu, absoliučiai visų kaupiklių resursas sudaro 150 TB įrašytų duomenų. Tai reiškia, kad 120 GB modeliui leidžiama 1200 perrašymo ciklų, tuo tarpu 1 TB modeliui – vos 150 ciklų. Tiesa, reikia turėti omenyje, kad Samsung 850 Pro serijai suteikiama 10 metų garantija.

Samsung 850 Pro debiutas prekyboje įvyks liepos 21 d., tuo tarpu rekomenduojamos kainos yra 130$ (128 GB), 200$ (256 GB), 400$ (512 GB) ir 700$ (1 TB). Puslapyje Anandtech jau pasirodė šių SSD kaupiklių apžvalga, ir, reikia pripažinti, testų autoriai buvo sužavėti Samsung 850 Pro galimybėmis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: