Suomijos premjeras apkaltino Steve Jobs sugriovus šalies ekonomiką  (12)

Suomijos ministras pirmininkas Aleksandras Stubas (Alexander Stubb) apkaltino vieną iš Apple įkūrėjų Steve'ą Jobsą šios Š. Europos šalies darbo rinką sunaikinimu ir ekonomikos sugriovimu, pardavinėjant inovacijas, kurioms suomių kompanijos nebuvo pasiruošusios, rašo puslapis IBN Live.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Turėjome du stulpus, ant kurių stovėjome: informacines technologijas ir popieriaus pramonę“, – teigė Suomijos premjeras. „Kadangi popieriaus reikia vis mažiau ir mažiau, o Nokia buvo parduota Microsoft, išmanieji telefonai iPhone ir planšetės iPad iš tikrųjų sugriovė šalies ekonomiką bei sumažino darbo vietų skaičių.“

Tarsi pritardamas, panašiai kalbėjo ir švedų banko Nordea prezidentas, kuris teigė, jog „iPhone išspyrė Nokia, tuo tarpu iPad – miško pramonę“, taip tik paspartindamas popieriaus paklausos mažėjimą.

Aleksandras Stubas teigia, jog Suomija stengiasi išsikapstyti iš kelerius metus trunkančios recesijos, tuo tarpu nuosaikus augimas laukiamas tik 2014 m. „Taip, Steve'as Jobsas atėmė iš mūsų darbus, tačiau visa tai ima keistis“, – mano Suomijos premjeras. „Miško pramonė dabar užtikrintai juda bioenergijos link, tuo tarpu IT industrija po truputį susikoncentruoja į žaidimų segmentą, ir tai ne tik aparatinė įranga, kaip Nokia atveju.“

Suomijos problemas vainikavo Nokia žlugimas praėjusių metų rudenį, kuri po kelių iš eilės nuostolingų metų buvo parduota JAV programinės įrangos gigantui.

Aleksandras Stubas yra liberalizmo šalininkas, tačiau įspėjo, kad jis negali pažadėti, jog ekonomika greitai atsigaus. „Mes negalime puoselėti iliuzijos, kad augimą gali užtikrinti valstybė. Ką mes galime padaryti – tai vykdyti struktūrines reformas valstybės viduje, liberalizuoti ES rinką ir plėtoti tarptautinę prekybą“, – pažymėjo Suomijos premjeras.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (12)