Apple formuoja aukščiausio lygio biotechnologijos srities specialistų komandą  (4)

Amerikiečių kompanija Apple formuoja komandą iš aukščiausio lygio specialistų, dirbančių medicinos ir biotechnologijų sferose. Tai leidžia kalbėti, kad kompanija rimtai nusprendė pradėti žygį į dėvimos elektronikos fitneso aksesuarų rinką, tikina naujienų agentūra Reuters.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per paskutinius metus Apple prisiviliojo mažiausiai šešis biomedicinos srities ekspertus, taip pat nemažai specialistų, kuri turi patirties medicinos prietaisų ir dėvimos elektronikos srityje. Tarp jų – sporto srities konsultantas Jay Blahnik, kuris prisidėjo prie išmanios sportinės apyrankės Nike+ FuelBand kūrimo, taip pat Divya Nag, kuri vadinama kylančia medicinos technologijų srities žvaigžde.

Pranešama, kad Apple ketina ne tik išleisti išmanųjį laikrodį iWatch, tačiau sukurti ištisą fitneso sistemą su firminėmis sporto bei sveikatos aplikacijomis. Platforma bus labai panaši į firminę mobilių programėlių parduotuvę App Store.

Šaltinio teigimu, dar praėjusiais metais Apple ėmė aktyviai registruoti prekės ženklą iWatch įvairiose šalyse. Be to, kompanijai priklauso daugybė patentų dėvimos elektronikos, biometrinių daviklių ir sveikatos stebėjimo sensorių srityse.

Naujausi duomenys rodo, jog iWatch galės dirbti su iPhone ir iPad. Išmanusis laikrodis leis nustatyti širdies ritmą, cukraus kiekį kraujyje neinvaziniu būdu. Šiuo atveju įrenginys privalės būti sertifikuotas agentūros FDA, o tai gali šiek tiek pavėlinti iWatch debiutą rinkoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(5)
(-1)

Komentarai (4)