Kartu su Galaxy Note 4 debiutuos papildytos realybės šalmas  (1)

Gandai jau anksčiau teigė, jog kompanija Samsung darbuojasi prie papildytos realybės šalmo, kuris šiuo metu turi kodinį pavadinimą Gear VR.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėti informuotais šaltiniais, šalmo gamyba jau pradėta, o debiutas įvyks rugsėjo mėnesio pradžioje. Tuo tarpu turėtų įvykti ir išmaniojo telefono Galaxy Note 4 anonsas.

Šių metų gegužės mėnesį buvo kalbėta, jog kompanijai Samsung padeda virtualios realybės šalmo Oculus Rift kūrėjai iš Oculus VR. Korėjiečių kompanija naudojasi Oculus programine įranga, tuo tarpu mainais suteikė prieigą prie naujausių OLED ekranų gamybinio proceso.

Ekspertų teigimu, Samsung išleis ne pilnavertį šalmą, o karkasą, kurio pagrindu vėliau bus galima kurti pilnaverčius įrenginius. Jo modulinė konstrukcija leis į šalmą įstatyti išmanųjį telefoną, tam bus naudojama USB 3.0 sąsaja. Toks sprendimas leis šalme nediegti įvairių daviklių, tokių kaip giroskopas, akselerometras ir kiti, kadangi juos turės išmanusis telefonas.

Kartu su Samsung šalmu pasirodys ir kūrėjams skirtų instrumentų rinkinys Gear VR SDK, taip pat eilė programėlių, tokių kaip 360 Player, Theatre ir Gallery. Kadangi Samsung išmanieji telefonai yra labai paplitę, korėjiečių gamintojas gali tikėtis nemažos sėkmės užgimstančioje virtualios realybės įrenginių rinkoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)