Microsoft: „iOS ir Android vartotojai naršyklės Internet Explorer negaus“  (7)

Kompanija Microsoft, pasikeitus veiklos strategijai, vis daugiau dėmesio skiria mobiliai rinkai, o kartu kuria sprendimus, kurie skirti konkurentų programinėms platformoms Android ir iOS (pavyzdžiui, biuro programų paketas Office).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis Softpedia, kuris cituoja informuotus šaltinius, teigia, jog tam tikrų Microsoft produktų Android ir iOS vartotojai nesulauks. Vienu iš tokių išskirtinių sprendimų – tai naršyklė Internet Explorer. Juo galės naudotis tik Windows ir Windows Phone sistemų savininkai.

Microsoft atstovai pabrėžė, kad šiuo metu ypač daug dėmesio skiriama Internet Explorer versijai, kuri veikia mobilioje operacinėje sistemoje Windows Phone.

Patys programinės įrangos giganto atstovai savo nenorą sukurti Android ir iOS suderinamos Internet Explorer versijos motyvuoja tuo, jog rinkoje būtina palaikyti sveiką konkurenciją.

Kūrėjų iš Microsoft manymu, jei Android ir iOS turi savas firmines naršykles, kurios šiose sistemose įdiegtos pagal nutylėjimą (atitinkamai Google Chrome ir Apple Safari), tai ir Internet Explorer išliks tik Microsoft operacinių sistemų prerogatyva.

Beje, Microsoft atstovai pripažino, kad egzistavo idėja pervadinti Internet Explorer ir taip pabėgti nuo stereotipų, kurie gana nepalankūs šiai naršyklei. Kartu pridurta, kad ši idėja buvo svarstyta visai neseniai ir neatmetama iki šiol.

Taip pat patvirtinta, kad ateityje ir toliau pasirodys „stambios“ Internet Explorer versijos. Bus laikomasi ir naujos politikos, kuri numato, kad pavyzdžiui, po Internet Explorer 12 debiuto palaikymo ir atnaujinimo sulauks tik IE12.

Neseniai buvo publikuotas ir atnaujintas Internet Explorer palaikymo grafikas. Nuo 2016 m. sausio 16 d. palaikomų IE versijų ir atitinkamų sistemų derinys atrodys taip:

  • Windows Vista SP2 — Internet Explorer 9;
  • Windows Server 2008 SP2 — Internet Explorer 9;
  • Windows 7 SP1 — Internet Explorer 11;
  • Windows Server 2008 R2 SP1 — Internet Explorer 11;
  • Windows 8.1 — Internet Explorer 11;
  • Windows Server 2012 — Internet Explorer 10;
  • Windows Server 2012 R2 — Internet Explorer 11.

Pavyzdžiui, kompiuteriai su Windows 7 SP1, kurie naudoja Internet Explorer 8, Internet Explorer 9 arba Internet Explorer 10, turės pereiti prie Internet Explorer 11, kitokiu atveju negaus atnaujinimų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)