Pasakiškus turtus žadėjusio styginio traukinio projektas Šiauliuose sustabdytas  (0)

Šiaulių miesto savivaldybės administracija trečiadienį nutraukė sutartį su prieštaringų vertinimų sulaukusiais investuotojais bendrove „Rail Skyway Systems Ltd“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-10-02 Pasakiškus turtus žadėjusio styginio traukinio projektas Šiauliuose sustabdytas  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus atstovas sakė, kad per penkias darbo dienas savivaldybė bendrovei grąžins 1 mln. litų užstato, kurį ši buvo sumokėjusi.

Pagal anksčiau pasirašytą investicijų sutartį, savivaldybė pritarė, jog Nacionalinė žemės tarnyba bendrovei „Rail Skyway Systems Ltd“ 99 metams išnuomotų žemės sklypą, o įmonė jame žadėjo įrengti styginio transporto laboratoriją ir bandomąją trasą. Buvo skelbta, kad investuotojas įsipareigojo iki 2018 metų pabaigos investuoti ne mažiau 60 mln. litų.

Sutartį dėl sklypo greta karinio oro uosto, iš kurio vykdoma NATO oro policijos misija, miesto politikai nusprendė nutraukti viešojoje erdvėje kilus įtarimų dėl šių investicijų.

Registrų centro duomenimis, „Rail Skyway Systems Ltd“ akcininkai kovo pabaigoje buvo tuo pačiu adresu Maskvoje gyvenamąją vietą nurodę įmonės vadovas Anatolijus Junickis ir Nadežda Kosareva. Perspėjimą dėl bendrovės išplatino ir VSD tarnyba, ir Lietuvos bankas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (0)