LTE Direct: technologija, kuri pakeis Wi-Fi  (0)

Paskutinius 7 metus kompanija Qualcomm dirba prie naujos technologijos, kuri vadinasi LTE Direct ir kuri naudoja bevielio ryšio protokolą LTE.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis Technology Review.

Naujasis sprendimas leis mobiliems įrenginiams bendrauti tiesiogiai, aplenkiant tokius tarpininkus, kaip mobiliojo ryšio stotys. LTE Direct palaikymas atsiras naujoje standarto LTE versijoje, kuri turi būti patvirtinta dar 2014 m.

Naujoji Qualcomm technologija leidžia užmegzti ryšį iki 500 metrų atstumu, o šis parametras viršija Wi-Fi, o juo labiau Bluetooth galimybes. LTE Direct reikia labai nedidelio energijos kiekio, o tai leis pasinaudoti naują technologiją be žymesnės įtakos baterijos darbo laikui.

Be mobilių įrenginių naujovė gali būti diegiama ir radijo siųstuvuose, kurie perdavinės signalą jo darbo zonoje esantiems įrenginiams (pavyzdžiui, parduotuvėse klientai taip galėtų gauti informaciją apie nuolaidas, reklamą ir t.t.).

LTE Direct privalumais galės pasinaudoti autobusų, geležinkelių stotys, oro uostai ir kitos viešos vietos. Panašiems tikslams Apple yra sugalvojusi technologiją iBeacon, tačiau ji remiasi protokolu Bluetooth, veikiančiu žymiai mažesniais atstumais.

LTE Direct pasirodymas pirmuose išmaniuosiuose telefonuose laukiamas dar 2014 m. pabaigoje, tačiau signalo siųstuvų diegimas viešose vietose užims žymiai daugiau laiko. Nauja technologija jau domisi Facebook, Yahoo ir eilė kitų kompanijų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (0)