Kodėl Ukraina taip įnirtingai gina iš esmės sugriautą Donecko oro uostą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

giedrius.saugai 2014-10-08 16:03
Kai užpuola šalį svetima armija, paprastai yra paskelbiama karo padėtis, bet kažkodėl Ukrainos valdžia vis rėkaudama kad Rusijos armija kariauja Ukrainos teritorijoje, to nepadaro. Taip pat esant tokiam moderniam amžiui, kai visi turi filmuojančius telefonus, vis niekaip nepavyksta nufilmuoti tos paslaptingos Rusijos armijos .
SkaitytojasX 2014-10-08 16:25
as pilnai sutinku,ten tik savi viska daro.O ginklus nusiperka norfoje. Vat jei nori kokio BTR..tada jau tenka i akropoli vaziuoti.
giedrius.saugai 2014-10-08 16:32
Šiaip priminsiu, kad Rytų Ukrainoje liko nemažai karinės pramonės gamyklų. bet nereikia nė to,- ginklais aprūpina pati Ukrainos armija. Pažiūrėk jų pasakojimus, kaip jie skundžiasi, kad vadai , juos išdavė, ne ten nusiuntė, ne tokius ginklus pristatė, ne ten pristatė ir t.t
Shinigami 2014-10-08 16:59
Ir net Putinas meluoja, kad ten yra Rusijos karių.
Kirtiklis 2014-10-08 17:15
Ech, tai tau reik kad pamojuotu pasu, pasakytu visi susirinkę kad mes rusai. Bet tada vėl būtų iš tokių kaip tu - čia Ukrainos žmonės persirengę ir apsimeta rusais. Tai teigtum kad tai provokacija.
O_O 2014-10-08 17:16
Mes sumesim pinigų kelionei, galėsi pats nuvažiuot, pažiūrėt. Užtektų kiaušų?
immortallt 2014-10-08 17:29
Kad ginklai pilna tokių, kokių nei Ukrainos kariuomenė turi, nei juos gamina. Negana to, kad dauguma įrangos iš senų sandėlių, net su dokumentais buvo dėžių, kur aišku iš kurio Rusijos sandėlio. Ką nuflimuosi? Kaip su uždažytais numeriais ir rusų kariai persirengę su samdiniais skerdžia civilius ukrainiečius ir rusus, gyvenančius Ukrainoje?
1337 2014-10-08 17:35
Beveik kas savaitę sulaukiam nuotraukų su rusiškais pasais, ginklais, BTR'ų techniniais pasais, netgi į nelaisvę paimami rusijos piliečiai-šauktiniai, ir kas iš to? REN tv ir panašios kontoros viską nurašo "fašistų melui ir klastotėms"
giedrius.saugai 2014-10-08 17:43
Jei būtų įrodymų, kad kariauja Rusijos armija, paskelbtų karinę padėtį. Jie to tik ir laukia , kad tik Rusija įvestų savo armiją, provokuoja visais įmanomais būdais, bet jiems niekaip nesiseka. Nusiaubė Rusijos ambasadą,- nieko, Sudegino Odesoj žmones,- nieko. Sprogdino civilių rajonus, ir vis tiek nieko.
giedrius.saugai 2014-10-08 17:58
Abiejose pusėse kariauja savanoriai iš įvairiausių šalių, Lenkijos, Ispanijos,Prancūzijos, tame tarpe - ir iš Rusijos. Reguliariosios Rusijos armijos karių ten nėra. Ir be jų savigynos būriai gerai susitvarko.
1337 2014-10-08 18:08
Aha, visą gyvenimą anglis kasę šachtininkai staiga pasigriebė automatus be jokių apmokymų jau pusmetį sėkmingai priešinasi didžiulės valstybės kariuomenei Matyt kaunterstraiką žaisdami išmoko numušinėt naikintuvus, naudot artileriją ir kovot atviruose mūšiuose, o bežiūrėdami makgaiverį išmoko iš tualetinio popieriaus, elgės spyglių ir anglies pasigaminti šarvuočius ir priešlėktuvinius ginlus. True story bro. P.S. pats nors tiki tuo ką rašai?
giedrius.saugai 2014-10-08 18:19
"Didžiulės valstybės kariuomenė" buvo ir tebėra apverktinos būklės, šauktiniai nenoriai eina į brolžudišką karą, greit pasiduoda. Be to, kaip jau rašiau,- yra didelis susiskaldymas pačioje Ukrainos armijoje.
Arns 2014-10-08 18:20
šiaip 1337, kaip didysis ukrainos patriotas, turėtumei žinoti, kad visi "Azov", "Donbas" ir t.t yra privatūs būriai, kurie pradėjo kautis ir tik vėliau įstatymų priimti kaip "teisėti dariniai", už kuriuos žuvusiems priklauso tokios pat išmokos kaip ir kariams. Tad klausimas, kaip šie be apmokymų susibūrę žmonės kovoja geriau nei reguliari kariuomenė, kuri pastariesiems nepatiki jokių sunkiųjų ginklų? Šie daliniai, anot pranešimų, visuose karščiausiuose mūšiuose dalyvavo ir vis dar dalyvauja, ko nepasakysi apie šalies kariuomenės dalinius (tų pačių būrių žmonių atsiliepimais, kuriuos papasakojo gydytis į Lietuvą atgabenti sužeistieji kovų dalyviai). P.S išeitu jog net geriau negu ir Rusijos kariuomenė Tad laukiu labai rimto ir argumentuoto pono komentaro, kuris visus įtikintu, jog tik šventieji puodus lipdo. Bei žinoma, kaip tą jie daro. Juk teigiate taip, lyg turėtumėte tikrų ir neginčijamu šaltinių.
_alvydas_ 2014-10-08 18:46
Na kandidatų į separatistus turbūt kiekvienoj valstybėj atsirastų. Bet kažkaip niekur negirdėjau kaip patys rusai argumentuoja/pateisina tokį faktą, kad patys savo galimus separatistus persekioja, o kitose valstybėse juos gina ir skatina. Gal kas iš prijaučiančių tai pusei atsakytų?
giedrius.saugai 2014-10-08 19:21
Šventųjų nėra. Apie tų būrių išmokas nieko nežinau, kas ten ką ir kiek moka. Kažkaip būtų negražu nieko nemokėti žuvus žmogui, kuris gynė jų tą naujai susidarančią ( ar jau susidariusią,- kas kaip pripažins ) respubliką, ar respublikas. 1. Iš kur jie išmoko taip gerai kariauti? Ar reikia didelio mokslo suprasti, kad tarp jų yra dalis tokių, kurie kažkada tarnavo armijoj? Kitas dalykas,- Rusija neslepia, kad juos rems visokeriopai ( išskyrus Rusijos armijos įvedimą Į Ukrainos teritoriją), o tai yra ir informacinė pagalba ( žemėlapiai , instrukcijos informacinio karo vedimo metodai) ir pagalba apmokant ... Kitas dalykas,- gal reikėtų sakyti - ne kiek jie gerai kariauja, o kiek blogai kariauja Ukrainos armija. O kodėl ji taip blogai kariauja, jau rašiau. 2. Informacijos šaltiniai. Kai vyksta informacinis karas, patikimų informacinių šaltinių nėra. Net tų, atvežtų pas mus gydytis karių tikėti pilnai negalima. Kaip ir negalima tikėti Parašenkos pasisakymais, kaip ir Strelkovo pareiškimais, nei CNN, nei Obama, nei delfis tiesos pilnai nepasakys... Jeigu Ukrainoje nėra paskelbta karinė padėtis, vadinasi įrodymų, kad kariauja Rusijos armija, jie neturi. Jeigu po Rusijos ambasados nusiaubimo Ukrainoje, Rusija karo nepaskelbė, vadinasi ji jo ir nenori. O jei Rusija vis tik sugalvotų užkariauti Ukrainą, tai ji tai padarytu per 2 dienas, nes rimto pasipriešinimo ten nėra
secret 2014-10-08 19:25
sunku vertinti, kai zinai, tik tiek kiek ziniasklaida leidzia. Reikia nepamirsti, kad kryme liko ir Ukrainos karines technikosm ginkluotes ir aprangos, todel manau, bet kada "Ukraina" gali buti apkaltinta "apsaudziusi civilius" ir t.t. Susiremimu eiga,jei gerai pamenu, Ukrainos kariams smarkiai pasunkejo po humanitarines pagalbos atvykimo (gal ir sutapimas). Jei tiket ziniasklaida, Rytu Ukrainoje yra zuvusiu Rusijos kariu, taciau "ne tarnybos metu". http://www.theguardian.com/world/2014/s ... e-on-leave
kestutisz 2014-10-08 19:31
Fotoaparatas ar internetas per kurį persiunčiama informacija sovietinis? Ne? vadinasi vakariečiai klastoja dar hardwaro lygyje ir "kenkia" vatnikų įvaizdžiui (lygtai įmanoma turėti jį dar blogesnį). O su kitos pusės "įrodymais" normalūs žmonės jau matė - tiek žymusis Malaizijos lėktuvas kur susirietę viduriavo apie Ukrainiečių naikintuvus, raketas, "tik kelis kilometrus likusius iki saugios rusijos sienos" ir kitokias nesąmones - kad tik visi pamirštų jog patys spėjo pasigirti numušę. Tiek masines kapavietes kur "netaip suprato" ir pan. Tiesiog dėl agresoriaus dydžio Ukraina yra palikta draskymui - galėtų eiti ir atvira kariuomenė, kad tik bent kol kas nebūtų lendama į kitas smėlio dėžes.
Arns 2014-10-08 19:32
O kaip Lietuva? Tarkim atsiversk metų dviejų senumo straipsnius apie Libiją, Siriją ir t.t. Palaikoma buvo opozicija, nes neįtiko valdantis rėžimas. Separatizmo "grožis" ir yra toks, kad visados nori palaikyti"geriečius", kovojančius "už tavo interesus". Tačiau tie patys atsiradę su "savo nuomone" "tavo kieme" tampa priešais. Viena pačių geriausių iliustracijų, Afganistanas ir jo Talibanas. Tie patys, kuriems rinko paramą Vakarai devintame praeito amžiaus dešimtmetyje, tie patys kuriuos mokė kovoti dėl "savo laisvės", po gero dešimtmečio tapo didžiausiais priešais, kuriuos naikinant galvas padėjo tūkstančiai karių. Bet niekas nesimoko, svarbiausia yra šiandien, o rytoj jau bus kaip bus.
giedrius.saugai 2014-10-08 19:41
Yra slavų civilizacija ( Na patys rusai taip yra išsireiškę). Ją sudaro Rusijos federacija su visomis tautelėmis, Ukraina, Baltarusija . Visos jėgos, kurios stengiasi suskaldyti šią civilizacija, vadinamos separatizmu. Jei paimtume Donecko atvejį,- tai Rusijos atžvilgiu separatistai galėtų būti Kijevo valdžia, o Donecko "teroristai",- tai kovotojai už Slavų civilizaciją, o ne separatistai. (apie kokius Ispanijos separatistus nekalbu,- tai ne slavų žemėse). Kai atsiranda koks judėjimas už kokio Sibiro federalizavimą , tai valdžios yra suprantama, kaip JAV 5 kolonos Rusijoje bandymą suskaldyti Rusijos federaciją, užgrobti resursus, bei sunaikinti slavų civilizaciją. Todėl tokie veiksmai yra tuč tuojau gesinami
GTRooTube 2014-10-08 19:55
Aš niekaip nesuprantu žmonių, kurie kažkodėl nori remti Rusiją? Negi jūs nebijote? Negi tikrai manote, kad Rusijai atėjus į Lietuvą nieko blogo nenutiks? Negi tikrai manote, kad jie yra nekalti dėl Ukrainos? Negi yra tokių naivių žmonių, kurie nesupranta, kad tie žalieji žmogeliukai yra Rusų pasiųsti apmokyti kažkiek profesionalai ar neprofesionalai, tačiau tikslingai pasiųsti su nurodymais kelti chaosą. Kodėl Ukraina neskelbia karinės padėties? Jie nekelia karo, nes karą pralaimėtų tai ir viskas. Ginasi dantis sukandę ir tiek. Kol Rusai laikosi savo "Čia ne mes, čia žalieji žmogeliukai", tol ir Ukrainai palankiau kautis prie "žaliuosius žmogeliukus", o ne prieš pačią Rusiją. Geriau 1000 idiotų, o ne 10 000 profesionalių karių. Ir ar jūs nematote, kad darosi tas pats, kad darėsi prieš antrą pasaulinį karą? Rusai tada gelbėjo mus nuo vokiečių ir ar išgelbėjo? Išvežė visus į Sibirą, manot dabar taip negalima pasielgti? Kodėl gi Putinui taip nesielgti? Kam reikia protingų žmonių jeigu daug geriau kvailių banda žiūrintys surežisuotas žinias. Mes nesame tokie kvaili, tad kodėl tokios diskusijos dar kyla? Kodėl tikime rusų melais, nors jie yra akivaizdus pavojus mums ir kiekvienam iš mūsų?