Kodėl Ukraina taip įnirtingai gina iš esmės sugriautą Donecko oro uostą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

giedrius.saugai 2014-10-09 22:06
Rusijai pralošus šaltąjį karą, turėjo ateiti taip ilgai lauktas amžius be karų, nes pasaulis tapo vienapolis, priešų nebeliko, NATO turėjo išsimontuoti. Tačiau , kaip parodė paskutinieji 23 metai, nieko panašaus nenutiko, karai kaip vyko, taip tebevyksta, o JAV dar labiau ginkluojasi, plečia NATO, JAV turi apie 800 karinių bazių įvairiausiuose šalyse.
Niko 2014-10-09 22:12
Na rusijos agresija pries Ukraina parode, kad NATO dar turi tikrai ka veikt ir tures kol rusijos valdzioje bus banditai.
Niko 2014-10-09 22:15
Del to ir reikia drausti, nes yra maziau issilavinusiu zmoniu, kurie nesugeba atsirinkti informacijos, nesugeba pasverti faktu ir tureti savo nuomones, tokie zmones ir tiki rusijos dezinformacija. Tai gal legalizuokim visus narkotikus, zmones sugebes atsirinkti patys. P.S. Taip ir nesupratau, kuom deta Lietuvos ziniasklaida ir tavo youtubo nuoroda. Sneki beleka.
_alvydas_ 2014-10-09 22:27
Na jei su Rusijos ir Kinijos pagalba tas ginklų sandėlis dar patrigubės, nebijai, kad net šiaip dėl techninės klaidos (nekalbant jau apie visokius šizofrenikus, apsirūkiusius ar prisižaidusius kovinių kompiuterinių žaidimų) ta parako dėžė sprogs ir skeveldrų nukris ant tavo namų , ant tau artimų žmonių galvų (vaikų tarkim, jei savęs negaila). Tam atvejui nebus saugaus miesto, nei Vilnius, nei Briuselis , nei Maskva.
giedrius.saugai 2014-10-09 22:32
Tuom ir dėta, kad Lietuvos žiniasklaida ir bobutė ( JAV departamento atstovė spaudai Psaki) skleidžia panašaus lygio kalbas- tai yra - nesamones. Tačiau čia ne Krembliaus dezinformacija, čia vakarų "tiesa", ja tiki visi protingi žmonės.
Niko 2014-10-09 22:36
Nu tai parodyk, kur Lietuvos ziniasklaida kazka panasaus sake? Istraukia kazkokia bobute ir paema ja uz visa pasauli Kai tuo tarpu pilna objektyvios informacijos ir patikimu ir patvirtintu saltiniu. O kremliuje konkreciai visi, oficialias kalbas sakydami skleidzia dezinformacija, grasina, skleidzia tautine nesantaika, kirsina ir tau tai atrodo gerai? P.S. Pasakes priesingai nei liepia kremlius, gausi daug metu kalejimo, ziniasklaida, internetinius bloguss, turincius daugiau lankytoju, televizija ir dabar jau net pati interneta kontroliuoja kremlius ir visi privalo rasyti taip kaip jis nori, kai tuo tarpu vakaruose zodzio laisve.
giedrius.saugai 2014-10-09 22:36
[quote="_alvydas_"] Na čia ką parašei panašu į paranoją. Tikrasis pavojus atsiras tada jei Lietuva įsileis Priešraketinės gynybos sistemą pas save. O tada karo atveju, pirmiausia bus stengiamasi sunaikinti būtent jas.
Niko 2014-10-09 22:41
WTF? Paranoja? Tu bent pats pasiziuri ka kalba tavo "didvyriai"? Tau smegenis praplautos. Gaunam priesraketine ginyba, gaunam apsauga, o tau blogai, kodel? Nes istikro blogai kremliui, o ne tau. Negi rimtai nebeturi sviesaus proto? Karo atveju be raketines ginybos sistemos butu geriau? Nebent rusijai geriau.
_alvydas_ 2014-10-09 22:53
Paranoja yra manyti, kad valdžia daro viską teisingai, bet kuri. Manau protingo žmogaus požymis būtų spausti savo valdžią, kad ji sėstų prie taikos derybų. Na kaip Vietnamo karo metu amerikonai spaudė savus nutraukti karą. Tą turėtų daryti žmonės savo šalyse prieš savo vyriausybes. Tame tarpe ir Rusijoj. Dabar ten apsaigę nuo Putino pergalių, kaip mūsiškiai nuo "Žalgirio". Burnojimas ant priešininko čia tik didina įtampą. Geriau susirasti kokį bendramintį už taiką ar kelis kitoje pusėje ir taip didinti jų kiekį. Tada nereiks ir tų priešraketinių, jei Rusijoj sumažės besižavinčių savos valdžios veiksmais. Tas pats liečia ir USA ar China
giedrius.saugai 2014-10-09 23:20
Kad suprasti kas vyksta, reikia domėtis geopolitika ir truputį istorijos. Vyksta amžina dviejų civilizacijų konkurencinė kova,- Anglosaksų ir slavų. ji jau vyksta šimtmečiais ir vyks dar ilgai, iki kol gyvuos žmonija. Kad ir kokia valdžia bus Rusijoje , kad ir kokia ten bus ideologija, ji vistiek bus bloga vakarams: buvo carinė Rusija,- blogai, Komunistinė ,- blogai, demokratinė,- vistiek blogai. Jei Rusijos valdžia ima atstovauti savo tautos interesams, tada vakarų pasaulis tai vadina "Kruvinuoju Režimu" ir t.t. Įvykiai Ukrainoje, Sirijoje, Irane, Afganistane, "arabų pavasariai" ,- tai tik tos kovos atspindys. Jei Rusija dabar nustotų kovoti ir sutiktų su viskuom ką siūlo vakarai , tai vis tiek ramybės nebūtų : Prasidėtų įvairiausi separatistiniai judėjimai ,Sibiro, Peterburgo , Kaliningrado ir kiti. Suskiltų šalis į mažus gabaliukus, kurie po to kariautų tarpusavy kol vieni kitus sunaikintų. Anglosaksai, sunaikinę Rusiją, imtusi Kinijos, Indijos ir t.t.
_alvydas_ 2014-10-09 23:46
Vistiek lenki prie to, kad rusai teisiausi. Na čia panašu į pirmos meilės efektą, kiekvienam savo. Bet net būdamas Rusijos caras aš elgčiausi visai kitaip. Resursų begalės ir gamtinių ir žmogiškų, apsiginti nuo tiesioginės agresijos ginklų senai viršyti visi protingi limitai. Gali juos tiesiog savo teritorijoj kur Sibire susprogdinti ir tai užtektų visus dvikojus išnaikinti. Problema, kad kiti negerbia. Na tada eilinio chuligano mąstysenos lygyje reikia užvožti kaimynui , kad gerbtų. Bet negi ten visi tokio lygio. Kažkaip netikiu. Iš to būtų visai paprasta, pastatai tikslą pasiekti lygį, kad kitos tautos ir aplinkinės valstybės savanoriškai stotų į eilę norėdamos prisijungti į kažkokią ten rytų sąjungą. Na kaip dabar visi nori į ES. Va tada ir būtų pergalė. O dabar kaip sakant "chuinia visiška", ne tai , kad 180 laipsnių į kitą pusę, bet , kad ne toj erdvėj grybauja realiai pasiekiamos sėkmės (na per kokią 50 metų pasistengus).
giedrius.saugai 2014-10-10 00:16
Ne teisiausi, bet teisesni. Palyginkim Slavus ir anglosaksus. Anglosaksai įpratę gyventi kitų saskaita: ameriką atrado, indėnus išžudė, vergų prisivežė. kolonizavę buvo pusę pasaulio. Nueik į Wikipediją tarkim ir paskaityk apie Anglijos karalienę, kokios jos galios.http://lt.wikipedia.org/wiki/El%C5%BEbieta_II Slavai, priešingai, nei anglosaksai,- nėra rasistai, slavų civilizacija daugiancionalinė. ten šimtus metų gyvena ir neišnyksta daugybė tautelių. O kas liečia Rusijos tolimesnius veiksmu, tai jie nesunkiai numatomi: 5 kolonos šalinimas, konstitucijos keitimas, centrinio banko nacionalizavimas, Eurazijos sąjungos stiprinimas.
Vytax 2014-10-10 09:27
Jiems tereikia tik sugrąžinti planinę ekonomiką (link ko sėkmingai judama). Ir tada galės džiaugtis visai sovietų sąjungos atributais. T.y. begaliniu prekių deficitu, ūkio atsilikimo visuose sektoriuose, begaline korupcija ir t.t...
_alvydas_ 2014-10-10 09:36
Čia tik rodo, kad Rusija neturėjo gero laivyno ir todėl pėškom varė link Sibiro (kur buvo mažiausias pasipriešinimas). Tais senais laikais visi tokie pat plėšrūs buvo kaimyno atžvilgiu. Bet anglai tas kolonijas galiausiai atlaisvina, o Rusija net minties tokios neturi. Ir slavai čia nebetinka terminas, nes europos slavai jau minėjau..., beliko sulaukti ką pasakys Baltarusijos jaunimas kai nebebus diktatūros. Taigi terminas 'slavai', kaip įdėjiškai bendra tautų grupė nebevartotinas. Nes žmonėm dabar rūpi ne genetiniai ryšiai (nes turim tų genetinių ryšių ir su šimpanzėm ir su kirmėlėm), o siūlomas gyvenimo būdas dabar. Pagal siūlomą gyvenimo būdą dabartine Rusija labiau žavisi visokie paranojiški diktatoriai (kaip Šiaurės Korėjos ir panašūs). Beje dėl Krymo, ar Kinija su Indija nors pripažino? Tai kad ne ir nežada. Tai kokiu pagrindu teigti kad teisėta 100 proc. Nors aš asmeniškai gal būčiau ir pardavęs Rusijai tą Krymą dėl istorinių aplinkybių ir vietinės liaudies nelojalumo europietiškai Ukrainai. Žodžiu, aš čia užsibuvau šitoj temoj. Iki kur nors kitoj.
giedrius.saugai 2014-10-10 11:57
1. Nežinojau, kad rusai atrado Ameriką. Kad priklausė Rusijai praktiškai negyvenama Aliaska, kurią jie beje pardavė, tai čia ne kolonizavimas lyginant su Europietišku kolonizavimu. 2. O tu Wikipediją skaitei, tą nuorodą, kokių šalių karalienė yra Elžbieta II? Anglijos, Australijos, Kanados, Naujosios Zelandijos ir dar 10 mažesnių valstybių. Taip pat ji yra tų šalių kariuomenės vadas . Pasiskityk. Anglai neatsisakė kolonijų, jie jas paslėpė : Kanada lygtai nepriklausoma šalis, kurios valstybės galva Anglijos karalienė. Kokia dar nepriklausoma? - tai Anglijos kolonija, kaip ir kitos. Sovietų sajungos istoriją nori sužinoti? Anglai atsiuntė Trockį su Leninu ir prafinansavo spalio revoliuciją, Anglai užnešė į Rusiją komunizmo idieologiją . Tik kažkuriame momente išslydo kontrolė iš jų rankų ir Lenino gauja nusprendė kurti savo imperiją. Kas įvyksta po to? Anglai pradeda finansuoti Hitlerį, Niujork taimsas net metų žmogumį jį išrenka. Aišku, Londone parašytiems Falsifikuotos istorijos vadovėliuose to neparašys. 3. Taip Londono gatvėse pilna įvairiausių tautybių vergų, atvykusių už centus vergauti vietiniams anglams. 4. Kažin kas labiau naikino tas valstybėles- rusai, ar Mongolai. O gal bijodamos būti sunaikinti Mongolų jungės prie rusų? Ar Rusija visus užpuldinėjo, ar į Rusija visi ėjo, pradedant Mongolijos orda, baigiant Hitleriu? 5. Iki kol vakarų finansuojami revoliucionieriai nesugriovė carinės Rusijos,- ji buvo turtingiausia šalis pasaulyje su stipria ekonomika. Tad dabar ,atsikračiusi kolonijinės šalies statuso( nacionalizavusi bankus ir pakeitusi JAV "patarėjų" parašytos konstitucijos), ji vėl taps tokia. Va to būtent ir bijo geopolitiniai Rusijos konkurentai, bando visais įmanomais būdais tai sustabdyti. Istorijos falsifikavimai ir Rusijos demonizavimas,- tai vienas iš daugelio priemonių toje kovoje. Tarp kitko itin intensyvus propagandos ir rusofobijos mastas Lietuvoje ne atsitiktinumas,- tai tikslingas anglosaksų veiksmas šioje geopolitinėje kovoje. Per marionetinę Lietuvos vyriausybė, per JAV/anglijos bankinio-pramoninio elito valdomą " nepriklausomą" žiniasklaidą yra kuriama žmonių masė, kuri, atėjus reikiamam momentui, būtų pasiųsta kariauti prieš Rusiją. Paklauskit savęs ponai komentatoriai, iš kur pas jus tokia neapykanta tai šaliai, kai didžioji dalis jūsų užaugot "nepriklausomoje" Lietuvoje, kur tuo tarpu mūsų vyresnioji karta, kuri tikrai nukentėjo nuo režimo, tokio didelio piktumo nereiškia?
Kirtiklis 2014-10-10 12:24
Pasistenk kolorade.
Ernestass 2014-10-10 12:35
Nebijok, aš vis dar čia. Tiktais kitų reikalų turiu ir dar reikia atrašyti kionig prieš pradedant vėl lysti rimčiau į diskusijas.
giedrius.saugai 2014-10-10 13:06
Va dabar tu ką tik įrodei, kad tai ką parašiau viršui yra tiesa,- tu pradėjai seilėtis.
giedrius.saugai 2014-10-10 13:07
Tai tu kiek suprantu esi Ernestas? jie mano , kad mes kartu susitarę
SaMaras 2014-10-10 13:40
Jo... ir po APK lietuvai savanoriškai įstojus į SSRS sudėtį dėl anglosaksų vykdytos politikos ir destruktyvių judėjimų rėmimo bei dezinformacijos kad ateis pagelbėt skleidimo lietuvoje vyko ginkluotas pasipriešinimas šlovingai ekonomiškai stipriai šviesaus rytojaus raudonąjai komunizmo saulei.. bet didžioji dalis šviesiausių ir labiausiai išprususių Lietuvos žmonių supratę kokia šviesi ateitis laukia sėdo į gyvulinius vagonus ir savanoriškai išvažiavo įsisavinti naujų atsivėrusių didžiosios tėvynės tyrų sibire. O ir likę lietuvoje runkeliai pradėjo džiaugtis valdžia, kad net dabar su nostalgija prisimena tuos šlovingus laikus ir gailisi kad visgi tie niekingi anglosaksai kad ir po daugybės metų įvykdė savo niekingi nešvarų planą...