Jokių galimybių pramiegoti su robotu-žadintuvu Ramos: arba kelkis, arba išeisi iš proto (Video)  (8)

Šį robotizuotą žadintuvą Ramos sukūrė 25-erių metų inžinierius Paul‘as Sammut‘as. Prietaiso tikslas – priversti šeimininką iš karto atsikelti iš lovos, o negulinėti dar kelias minutes prabudus. Be to, robotas-žadintuvas Ramos priverčia savo šeimininką eiti tiesiai į vonią, po to į virtuvę. Ant prietaiso yra klaviatūra panaši į mobilaus telefono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paul‘as Sammut‘as kuria ir tyrinėja povandeninius robotus ir transporto priemones Styvenso technologijos institute.

Mokslininkas sugalvojo sukurti robotizuotą žadintuvą, kadangi jam nusibodo, baigus koledžą, nuolatos vėluoti į darbą.

„Aš norėjau sukurti prietaisą, kuris mane priverstų iš karto atsikelti iš lovos“, – sako Sammut‘as. – „Ir man kilo idėja – automatinis žadintuvas su mano mamos balsu, kuri mane visada keldavo į mokyklą“.

Robotizuotas žadintuvas puikus tuo, kad jis neatstoja nuo žmogaus tol, kol jis neatsikelia. Todėl tai žinodamas, žmogus po kiek laiko pats įpranta atsikelti nespėjus suskambėti žadintuvai. Robotas iš karto sureaguoja, kad žmogus jau atsikėlė ir nebeskamba.

Po to, kai kūrėjas patikrino savo prietaisą ant savęs, nusprendė užsiimti verslu. Jis žada kurti tokius robotus ir pardavinėti juos už 350 dolerių. Nepatikėsite, per vieną mėnesį Paul‘as Sammut‘as gavo daugiau nei 400 užsakymų. Pasirodo, kad žmonės pasiruošę mokėti didžiulius pinigus, kad tik nepramiegotų į darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(22)
(7)
(15)

Komentarai (8)