Google: manote, neturime pavojingų konkurentu? Tuomet labai klystate!  (0)

Kompanijos Google direktorių valdybos pirmininkas Eric Schmidt pranešė, kad didžiausiu konkurentu paieškos sistemų rinkoje laiko netgi ne Microsoft Bing ar Yahoo, kaip buvo galima pagalvoti anksčiau, o Amazon. Apie tai E.Schmidt prasitarė, viešėdamas Berlyne (Vokietija).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amazon gerai žinoma kaip elektroninės komercijos titanas, tačiau perkant Internete vartotojai atlieka labai daug užklausų. Vieni vartotojai ieško prekių per paieškos sistemas (pavyzdžiui, Google), tuo tarpu kiti eina tiesiog į Amazon puslapį ir ieško tiesiogiai jame.

Dar rugpjūtį atlikta apklausa parodė, kad Google yra populiariausias Interneto puslapis su 233,1 mln. unikalių vartotojų, čia apsilankančių bent kartą per mėnesį, tuo tarpu Amazon yra 6 vietoje su 172 mln. lankytojų.

Tikėtina, jog ne veltui Google valdybos pirmininkas prisiminė apie konkurentus, kadangi būtent Europoje prieš ketverius metus kompanija buvo kaltinama antimonopolinių teisės aktų pažeidimu.

2014 m. vasario mėnesį buvo pasiektas susitarimas, kuris numato, jog paieškos užklausų rezultatuose bus atvaizduojamos mažiausiai trys konkurentų tarnybos, jei tarp paieškos rezultatų yra bent viena nuorodą į Google teikiamas paslaugas.

E.Schmidt teigimu, Facebook arba Amazon daro Internetui ne ką mažesnę įtaką, nei Google. Taip pat jis užsiminė, kad augantis mobilių interneto vartotojų skaičius kelia grėsmę kompanijos pozicijoms, kadangi jie linkę dirbti su mobiliomis programėlėmis, o ne pačiu Google puslapiu. Populiariausia mobilia programėle šiuo metu yra Facebook.

Be to, Google pozicijoms paieškų sistemų rinkoje grasina eilė startuolių, mano Google valdybos pirmininkas. Šie žodžiai neturėtų kelti nuostabos, kadangi kadaise pati Google tapo grėsmingu varžovu tuometiniams gigantams, tokie kaip Yahoo, Alta Vista, Infoseek ar Lycos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai (0)