Pasiektas naujas duomenų perdavimo 5G tinkle rekordas (Video)  (2)

Kompanija Samsung pranešė, kad jai pavyko pasiekti keletą rekordų, kurie susiję su penktos kartos (5G) mobiliojo ryšio tinklais. Apie tai rašoma oficialiame pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Samsung specialistams pavyko duomenis perduoti 7,5 Gbit/s sparta (arba 940 MB/s). eksperimentas buvo vykdomas realiomis sąlygomis, t. y. atviroje erdvėje, o ne uždarose laboratorijose.

Ankstesnis rekordas priklausė švedų kompanijai Ericsson, kurios specialistais 5G tinkle sugebėjo duomenis perduoti 5 Gbit/s sparta.

Korėjiečių inžinieriams pavyko pasiekti ir kitą rekordą: 5G tinklo pralaidumas pasiekė 1,24 Gbit/s (150 MB/s), kai abonentas buvo automobilyje, judančiame 112 km/h greičiu.

Abiem atvejais eksperimentas buvo vykdomas, naudojant 28 GHz dažnių diapazoną, kuris anksčiau buvo nenaudojamas dėl riboto duomenų perdavimo atstumo.

Šiuolaikiniai 4G LTE tinklai teoriškai leidžia duomenis perduoti 326 Mbit/s greičiu. Savo ruožtu, teorinis 5G limitas dar nepasiektas, kadangi čia teorinis maksimumas sudaro 20 Gbit/s.

Nauja mobiliojo ryšio technologija taip pat leis sumažinti užlaikymus, padidins saugumo lygį, sumažins energijos suvartojimą duomenų perdavimo metu, kartu leis atpiginti sumažinti infrastruktūros eksploatavimo kaštus. Komercinis 5G tinklų debiutas numatytas iki 2020 m. pabaigos, nors visuotinis testavimas prasidės 2017 m.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (2)