Pasakyta - padaryta: visiškai nemokama navigacija „Android“ telefonui  (11)

Užmirškite brangius „Tom Tom“ ir „Garmin“, netikslius „Open Street map“ ir mobilųjį internetą ryklio apetitu ryjančius „Google Maps“ žemėlapius. Nemokama, veikianti be mobiliojo interneto, su nemokamais beveik 100 šalių žemėlapiais, balsu skelbiamomis nuorodomis vairuotojams ir miesto transporto maršrutais pėstiesiems navigacijos programėlė jau gali būti jūsų telefone! „Nokia“ tesėjo pažadą ir padarė tai, kas neseniai buvo beveik neįsivaizduojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne taip seniai galimybę naudotis tikrai puikia „Nokia“ žemėlapių padalinio „Here“ navigacija turėjo tik „Lumia“ įrenginių su „Windows“ operacine sistema savininkai. Po velnių – pats išbandęs ją nekart minėjau, kad „Lumia“ pirkti, jei ir verta, tai tik dėl navigacijos ir puikios kameros. „Microsoft“ ir nusipirko „Lumia“. Tik nenusipirko „Nokia“ žemėlapius kuriančio padalinio. Štai ir atėjo keršto valanda.

Tapusi nepriklausoma „Nokia“ nutarė, kad nėra čia ko prarasti klientus prisirišus prie ne pačios populiariausios platformos. Prieš kelis mėnesius paskelbusi planą siūlyti visiškai nemokamą navigaciją kitų platformų telefonams, ji įgyvendina šį planą.

Kol kas, tiesa, „Here“ žemėlapių programėlės nepavyks rasti „Play Google“ parduotuvėje, tačiau kiekvienas norintis „beta“ versiją jau gali susirasti čia. Arba paspaudęs čia tiesiog atsisiųsti.

Kad atsiųstą į savo „Android“ telefoną programėlės failą įdiegtumėte, turėsite nurodyti saugos nustatymuose galimybę diegti programėlę iš nežinomų šaltinių, o visa kita vyks automatiškai. Įdiegus programėlę nurodoma galimybė atsisiųsti ir nemokamus šalių žemėlapius. Galima imti ir iškart visą Europą, tik įspėjame, kad atminties tai užims labai daug. Be to, programėlė kol kas „beta“ versijos, tad galimi veikimo sutrikimai.

Kodėl tai padaryti verta? Nes „Here“ navigacija išties puiki. Atsisiuntę žemėlapį turėsite ir interaktyvią, ir posūkius skelbiančią navigaciją be jokio interneto. Čia yra daugiau negu 800 miestų viešojo transporto maršrutai bei nuorodos į vertas dėmesio vietas. Pateikiama tiesioginė informacija apie transporto judėjimą daugiau negu 40 šalių. Galite suvesti savo mėgstamas vietas ir žemėlapį individualizuoti.

Negana to, galite tiesiogiai dalytis savo realaus buvimo vieta su draugais ir artimaisiais naudodamiesi saugia „Glympse“ jungtimi.

Suprantu, skamba lyg reklama, tačiau kai pagalvoju, kiek lietuvių galės ištrinti iš savo „Android“ telefonų piratines „Tom Tom“ programėles, jaučiu prievolę paskelbti apie šią naujovę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(380)
(63)
(318)

Komentarai (11)