Pademonstruotas veikiantis modulinis telefonas Google Ara (Video)  (3)

Modulinio telefono Google Ara projektą kuruojantis Paul Eremenko vieno iš pasirodymų metu pareiškė, kad atitinkamų sudedamųjų dalių gamyba galės užsiimti bet kuri kompanija – kūrėjams skirta techninė informacija yra vieša, o pardavimais bus galima užsiimti per specialią el. parduotuvę, kurią Google taip pat planuoja atidaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinių teigimu, garso posistemės modulį gamins gerai pažįstama kompanija Sennheiser. Kol kas vyksta projektavimo darbai, tačiau jau galima pamatyti brėžinių ir piešinių.

Gerai matyti, kad Sennheiser inžinieriai siūlo naudoti dvigubus lizdus Bi-Jack, kurie leis, pavyzdžiui, įdiegti keturis papildomus mikrofonus, leisiančius aktyvuoti triukšmo slopinimo technologijas bei įdiegti du garsiakalbius. Be to, antras lizdas leis muzika dalintis su draugu – kiekvienas galės prijungti savo ausines.

Kita idėja tapo trys modulio versijos: viena – su vienu lizdu, „Premium“ variantas su dviem lizdais ir bevielis sprendimas (visiškai be lizdų). Savo mintimis su kūrėjais galima pasidalinti forume Phonebloks.

Beje, neseniai publikuotas vaizdo klipas, kuriame demonstruojamas visiškai veikiantis modulinio telefono Ara prototipas. Pristatyta versija vadinasi „Spiral 1", ji turi paprastą konstrukciją, keletą pagrindinių modulių, tarp jų – ekraną, USB lizdą, procesorių ir garsiakalbius.

Sprendžiant iš vaizdo klipo, išmanusis telefonas veikia su operacine sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich, tačiau kūrėjai žada, kad galutinė versija bus tiekiama su Android 5.0 Lollipop, ir modulius bus galima keisti, neišjungiant išmaniojo telefono.

2015 m. sausio 14 d. (JAV) ir sausio 21 d. (Singapūras) įvyks specialiai Project Ara skirta konferencija, kurioje bus pristatytas prototipas „Spiral 2“. Jo konstrukcija bus perdaryta ir patobulinta.

Google tvirtina, kad pirmasis serijinis telefonas Ara prekyboje debiutuos 2015 m. sausio mėnesį, kainuos 50 $ (135 lt), tuo tarpu skirtingų gamintojų modulius, kaip jau minėta, bus galima įsigyti specialioje el. parduotuvėje.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(45)
(0)
(45)

Komentarai (3)