„Google“ kuria kompiuterį, kuris valdys pats save  (0)

„Google“ tyrėjai užsimojo sukurti kuo tikriausią dirbtinį intelektą – kompiuterį, kuris galės programuoti pats save.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slapukai iš „Google“ priklausančio startuolio „DeepMind“ (už jį interneto milžinė anksčiau šįmet paklojo 400 mln. dolerių) užsimena, kad jie kuria technologiją, kuri pamėgdžios žmogaus smegenų dalį, atsakingą už trumpalaikę atmintį. Sujungdami tai, kaip veikia įprasti kompiuteriai ir žmogaus smegenys, tyrėjai viliasi sukurti įrenginį, kuris sugebės valdyti pats save, skelbia Dailymail.co.uk.

„Neural Turing Machine“ pavadintas įrenginys galės mokytis remdamasis sukauptais duomenimis ir vykdyti logines užduotis, kurių nebuvo išmokytas atlikti.

„Mes pristatėme nervų sistema paremtą tinklo architektūrą, kuri semiasi įkvėpimo iš abiejų modelių – biologinių smegenų ir skaitmeninių kompiuterių, – aiškina tyrėjai. – Mūsų eksperimentai parodė, kad ji gali išmokti paprastų algoritmų, turėdama duomenų pavyzdį. O naudodama šiuos algoritmus ji gali apibendrinti (duomenis) taip, kaip nebuvo paruošta.“

Praėjusią savaitę amerikiečių kompanija paskelbė, kad bendradarbiauja su dviem Oksfordo universiteto komandomis, vykdančiomis dirbtinio intelekto projektus. Jų tikslas – padėti mašinoms suprasti vartotojus ir patobulinti vaizdo atpažinimo sistemas.

Taip pat „Google“ kuria itin didelės spartos kvantinius procesorius, kurių veikimo principas primena žmogaus smegenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai (0)